Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Spolu na hranici - Na křížových cestách

17. 05. 2020 | Televizní tipy
Pozoruhodné památky i moderní umělecké artefakty na zvláštních místech lákají k zastavení a zamyšlení. Unikátní cestopis, na němž se podílejí čeští i polští autoři, přináší příběhy, témata a osudy, které lze objevovat na obou stranách hranice. Režie pořadu Spolu na hranici - Na křížových cestách M. Kaboš (Premiéra)

Jsou to příběhy staré jako letopočet. Obrazy, sochy i kaple zrozené v krajině na česko-polském pomezí. Některé jsou tu stovky let. Jiné ztracené v čase a znovu objevené. Křížové cesty. Jejich zastavení, symboly v krajině, cíl poutníků i oblíbená místa turistů.

V dokumentu jsme se vydali na křížové cesty, které lidé v pohraničí zachránili před zkázou, obnovili Spolu na hranicistaré a vystavěli nové. Příběhy pašijových událostí, které daly vznik křesťanství a formovaly evropskou kulturu. Vydali jsme se za nimi v krajině s historií Čechů, Poláků a Němců.

Spolu na hranici - Na křížových cestách můžete sledovat 17. 5. 2020 od 14,25 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !