Dvakrát bude vývar, dvakrát kachna, dvakrát drobenkový koláč a dvakrát tiramisu – naštěstí pokaždé jinak. A možná poprvé koprovka – s jazykem! Úkolem týdne bude něco pěkně zavinutého či zamotaného – prostě roláda. Budou si soutěžící s takovým zadáním vědět rady? Nedopadne to jako minule se šneky? Zatím je z toho spíš slaný štrúdl z listového těsta.

Prostřeno 11. 3. 2019 – Martin:
V pondělí 11.3. 2019 uvaří v pořadu Prostřeno Slovák Martin (35). Týden v pondělí zahájí číšník Martin, který je u nás již jedenáct let, založil si tu rodinu, kterou miluje, místy mluví tak česko-slovensky, ale snaží se. První hostitel, ačkoliv na to nevypadá, je duchem velmi mlád. Vaří v triku s kreslenou myší a hodně si věří.
Pustí se třeba do vývaru s domácími nudlemi, za ty ale bohužel pochvalu úplně nesklidí, jinak si ale vede u sporáku dobře. Dokáže u stolu zúročit své zkušenosti číšníka? Výborné jsou jeho telecí závitky, plněné parmskou šunkou, špenátem a mozzarellou, dušené na mrkvi a červeném víně. Hlavní chod s italským šmrncem je dobře ochucený, delikátní telecí je měkké, k jídlu se hodí i šťouchané brambory.
Hosté si jídlo pochvalují, pro někoho je telecí dokonce premiéra. Zajímavý je i poslední chod. Tiramisu s banánem a čokoládou někomu chutná víc než italský originál. Přestože měl zarolované závitky už v hlavním chodu, Martin se poctivě pustil i do úkolu týdne, ten ale připálil. Hosté přesto dostali slaný závin jako výslužku a ani si nijak nestěžovali – spíš naopak, docela si pochutnali…
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Martin, v pondělí 11.3. 2019 od 17.50 na Primě
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová