Dvakrát bude vývar, dvakrát kachna, dvakrát drobenkový koláč a dvakrát tiramisu – naštěstí pokaždé jinak. A možná poprvé koprovka – s jazykem! Úkolem týdne bude něco pěkně zavinutého či zamotaného – prostě roláda. Budou si soutěžící s takovým zadáním vědět rady? Nedopadne to jako minule se šneky? Zatím je z toho spíš slaný štrúdl z listového těsta.

Prostřeno 13. 3. 2019 – Petra:
Ve středu 13.3. 2019 uvaří v pořadu Prostřeno Petra (30). Třetí hostitelka bydlí v Jihlavě a v jejím poměrně malém bytě to žije. Musí se tam vejít Petra s manželem, dvěma dětmi, doma mají taky spoustu zvířátek. Petra se doma určitě necítí sama. Ale kuchyně – to je její nový splněný sen. Co tam Petra uvaří? Rozhodla se pro tradiční menu, chce potěšit svého dědečka a na hlavní chod připraví jeho oblíbený recept.
Pečená kachna bude s jablky a tuplovanými přílohami. A zdá se, že Péťa si v kuchyni věří, hosty přivítá bez nervozity a s dobrou náladou. Bude ji potřebovat, protože předkrm nezačne nejlépe. Plněná rajčata s nivou nejí Martin a Martina je zklamaná, že si s předkrmem Petra víc esteticky nevyhrála. Vývar, kde je i bujonová kostka a domácí drobení, se zdá holkám docela slabý. Měla tam snad Petra dát radši kostky dvě? A ještě ke všemu je bohužel polévka jen vlažná.
Napraví to zklamání sytý hlavní chod? Pořádná porce nabízí nejen knedlík bramborový i karlovarský, ale i dva druhy zelí. S kreativní zábavou mamince pomůže i Petřina starší dcera, v kuchyni jí se šlehačkovou bombičkou pro změnu pomůže silák Pavel. Horké ovoce se zmrzlinou a domácí šlehačkou není náročný dezert, ale povedl se. Kopec čerstvé šlehačky, pod ním studená zmrzlina a na dně horké ovoce - sladká tečka jak má být. Kam ale zmizel úkol týdne?