Na okamžik zakoketují dokonce s myšlenkou otevřít si společnou restauraci. Ale to bylo jistě s nadsázkou, protože první a nejstarší účastník Vladimír má v tomto směru vlastní plány a nejmladší Bohuslav má zase radši koně než kuchtění. Slávek se od ostatních trochu liší, protože je z vesnice, baví ho dostihový sport a o koně se denně stará. Má k přírodě nekomplikovaný vztah a občas konzumuje i koňské maso a nevidí na tom nic špatného.
![Prostřeno – 14.3. 2016 - Vladimír Prostřeno – 14.3. 2016 - Vladimír](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/prostreno-14-3-2016-29.jpg)
Prostřeno – 14.3. 2016 – Vladimír:
V pondělí 14.3. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno grafik a trojnásobný otec Vladimír (31). Brňák Vladimír je z jihomoravské party nejstarší a v kuchyni asi nejzkušenější. Soupeřům přizná, že s kamarádem zkoušeli provozovat bytovou restauraci, takže je možné, že mu to někdo „spočítá“.
On sám má ale prapodivnou strategii, prý dá každému „desítku“ a také hned prozradí úkol týdne. Co bude mít Vladimír z toho, že bude zvýhodňovat soupeře, sice netušíme, ale u něj doma se hosté docela pomějí. Na jídelníčku budou masité pochoutky i dost zeleniny a maso bude tak trochu i tématem týdne.
V pondělí 14.3. 2016 se bude podávat roastbeef se špenátovým salátem se středomořskou zálivkou, dále výborná dýňová polévka s kokosovým mlékem a zázvorem a vepřové, pečené dlouho při nízké teplotě a natrhané na vlákna.
K tomu bude salát Coleslaw a opečené batáty, pro někoho premiéra, na přílohu prý až moc sladká. A nakonec chutná domácí zmrzlina. Večer je to spíš oťukávací a pro všechny je tak trochu záhadou Daniel. Pexeso, které prověří znalost cizích pokrmů a pocvičí jejich výslovnost, je třeba pro Slávka Achillova pata.