Na okamžik zakoketují dokonce s myšlenkou otevřít si společnou restauraci. Ale to bylo jistě s nadsázkou, protože první a nejstarší účastník Vladimír má v tomto směru vlastní plány a nejmladší Bohuslav má zase radši koně než kuchtění. Slávek se od ostatních trochu liší, protože je z vesnice, baví ho dostihový sport a o koně se denně stará. Má k přírodě nekomplikovaný vztah a občas konzumuje i koňské maso a nevidí na tom nic špatného.
![Prostřeno – 17.3. 2016 - Monika Prostřeno – 17.3. 2016 - Monika](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/prostreno-17-3-2016-12.jpg)
Prostřeno – 17.3. 2016 – Monika:
Ve čtvrtek 17.3. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno sympatická maminka Monika (23). Monika obývá příjemný domeček ve vinařské obci Bučina, kde má prostornou a komfortní kuchyni. Co v ní hostům plánuje uvařit? „Svoje menu jsem připravila z jídel, která mám ráda, jím je často a je to jednoduchý a lehký jak natrávení, tak na přípravu,“ představuje mladá blondýnka pokrmy mířící do italské kuchyně.
V pořadu Prostřeno s datem 17.3. 2016 začne bruschettou a do své oblíbené květákové polévky přidá parmezán, který by tam někdo ani nemusel mít. I úkol týdne je v barvách italské trikolóry. Monika působí při přípravě všech svých dobrot uvolněným dojmem, je milá a příjemná i během svého večírku, který začne samou chválou. Na hlavní chod si hosté musí chvíli počkat, ale Monika jim k tomu rozdá domácí alba, aby jim to čekání na vepřovou panenku, „ameriky“ a grilovanou zeleninu lépe ubíhalo.
Panenka s bylinkovou majonézou je nejen pro Vladimíra přepečená a málo růžová, i hostitelka ví, že to umí lépe, přesto si sama pochutná. Vypadá to na poklidnou a chutnou večeři, to ale platí do chvíle, než se začne mluvit znovu o mase, zvířatech a zabíjení. Slávek začíná mít averzi na Daniela, protože jejich světy jsou od sebe dost vzdálené.
A ozve se, už ho to nebaví. Ty řeči mu už vůbec nepřipadají vtipné… Chtějí kluci Slávu před holkami shodit, jak se domnívá? Uklidní se spor v rodinném sklípku, kam je hostitelka pozve na zábavu? V tomto prostředí se také podává báječný dezert nazvaný prostě „pohár“.