Dvakrát bude paštika nebo domácí houstičky či maso na víně. Meníčka zahajují saláty, v letním parnu celkem logický předkrm. Dvě účastnice mají stejnou profesi, ovšem liší se jako noc a den. Mezi oběma realitními makléřkami to vře. Úkol týdne bude pěkně třaslavý, soutěžící musí většinou poprvé v životě zvládnout želatinu, želé, aspik a všechno, co by se mělo trochu hýbat, pěkně pružit a zároveň držet tvar – když se to ideálně povede.
![Prostřeno 17.8. 2015 - Věra Prostřeno 17.8. 2015 - Věra](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/prostreno-17-8-2015-32.jpg)
Prostřeno – 17.8. 2015 – Jiřina:
V pondělí 17.8. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno šestinásobná babička Jiřina (53). Do třípokojového, vzorně uklizeného proseckého bytu, kde žije s manželem a přechodně i dcerou a jejími dvěma dětmi, pozve své soupeřky poštovní doručovatelka Jiřina (53).
Její menu nevypadá v pořadu Prostřeno s datem 17.8. 2015 vůbec zle, milovníci klasické kuchyně se zaradují nad pečeným králíkem s krkovičkou, bramborovým knedlíkem a dvojím zelím nebo lívanečky s borůvkovým žahoutrem. „Vsadila jsem na českou kuchyni a tohle menu by mělo vyhrát,“ říká v úvodu sebevědomě první hostitelka. Jak se jí ale bude dařit? Matka velké rodiny je zkušená kuchařka a vaření i pečení jí jde od ruky.
Kromě toho, že Lucka nejí králíka, soupeřky pořadu Prostřeno s datem 17.8. 2015 pochválí houstičky, přílohu ke kuřecímu salátu, který by snad mohl být pikantnější. Kuřecí bude i zahuštěná polévka se zapuštěným vejcem. Je to prostě kuchařská symfonie - knedlík je samozřejmě domácí a k němu dva druhy zelí. A jako bonus prozradí paní Jiřina fígl na to, aby plynová trouba pekla pěkně rovnoměrně.
Kdo bude už první večer vystrkovat růžky? A kdo si hned všimne špatně rozdaných příborů? Jak to mají dámy se svými partnery a dětmi? Také se dozvíme, co je žahour, a proč Jiřina vaří tak vydatně… Věkový rozdíl se projeví hlavně u zábavy, zpívání country mezi mladšími ročníky už moc nefrčí.