Kromě regionu hosty spojuje zčásti profese i láska ke sportu a zdravému stravování. Muži jsou v mírné přesile a část z nich pracuje ve skladu nebo v gastronomii, obě ženy jsou zase nadšené milovnice pohybu a racionální stravy. Tentokrát to bude hodně i o surovinách, pravých či falešných, úkol týdne je svěží a lehký jak peříčko, ale stejně se někdo na svůj pohár vykašle. Kdo to bude? A co na to řeknou diváci? Třikrát se podíváme do Kladna, kde se odehraje první i poslední večer středočeského Prostřeno!
Prostřeno – 27.9. 2017 – Ondřej:
![Prostřeno – 27.9. 2017 – Ondřej Prostřeno – 27.9. 2017 – Ondřej](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/prostreno-27-9-2017-2.jpg)
Předkrm je taková moderní mezinárodní specialita s marinovanými kachními prsíčky na studeném salátu nevšedních chutí. Pečivo ale není domácí, jak hlásá menu, a Luboš, ač má sám máslo na hlavě, si toho hned všimne a hostitele nachytá. Bageta je koupená a jen rozpečená. Řecká polévka je pro většinu velká neznámá, a přestože je v ní i citron, většině chutná. A stejně tak se hostiteli povedou i italská kuřecí prsa na smetaně s žampiony a parmazánem.
Šťouchané brambory má Ondřej prý lepší než Luboš, který to sám jen nerad uzná. A hostitel se vytáhne i krásně nazdobeným a výborným úkolem týdne, jako vlastní dezert si naplánoval smaženou zmrzlinu, se kterou si také dost vyhraje. Sladkou tečku s jahodovým pyré podává v prostředí baru, kde předvede barmanskou show a namíchá koktejly. Lubošovi jen vadí, že všechno tak dlouho trvá.
Čekalo se mezi jídly, hlavně na kuře, náročná je i příprava zmrzliny, prostě celý večer se mu zdá už moc dlouhý. Šel by radši na kutě? Je to taktika? Ale ostatní to chápou a dobře se baví. I nad hostitelem, který se na výzvu pánů musel doma ještě oholit. Jak to bude Ondrovi bez vousů slušet?