Meníčka nebudou jak přes kopírák, dvě jídla se přesto opakují a bude tudíž možnost srovnání. První a druhý den je na předkrm losos, ve středu a ve čtvrtek startuje večeře hermelín. A úkolem týdne nebude želé, jak si Pražáci myslí, ale něco mnohem zapeklitějšího. A skoro nikdo si na molekulární gastronomii nepochutná. Čí večeře naopak pražské chuťové buňky potěší nejvíce? Kdo si v pátek odnese 50 000 korun? Sledujte Prostřeno! i tentokrát.
Prostřeno – 3.5. 2016 – Lukáš:
![Prostřeno – 3.5. 2016 - Lukáš Prostřeno – 3.5. 2016 - Lukáš](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/prostreno-3-5-2016-30.jpg)
Hosté v pořadu Prostřeno s datem 3.5. 2016 doufali, že se jedná jen o krátké zdržení, ale ani po přípitku a šmejdění holky nikde. Někde se ztratily? A najdou cestu na Lukášovu večeři? Akurátní hostitel prý přijde raději o půlhodiny dříve než o pět minut později a moc se mu to nehodí, protože hlavní chod potřebuje udělat, až když budou sedět všichni u stolu. Zbloudilá Veronika dorazí jako první a má slzy na krajíčku, jak se omlouvá.
Je o něco zodpovědnější než Adéla, jak se domnívá Adam? Kde ta vězí? Obejde se cibulačka v pořadu Prostřeno s datem 3.5. 2016 také bez ní? Francouzskou polévku hostitel podává v malých kastrůlcích a je to bašta. Když konečně dorazí i Adéla, nepůsobí moc rozrušeně a rychle se zapojí do jídla i do debaty a vyřkne pár odvážných teorií. Hlavní chod je příjemné překvapení. Někdo by ubral krvavého masa, ale jinak je to úspěch, protože kdo zrovna nevyhledává flank steak, tomu zachutnají batáty s žampionovou omáčkou.
Večer završí zábava s gumovými medvídky a opět potěší „jahodové překvapení s bublinkami“. I když Lukáš říká, že z něj cukrář určitě nebude, se svým dezertem si vyhrál – a je to pěkná piplačka, protože mu přestala fungovat plnička. Přestože Lukášův večer zkomplikovaly holky i nářadí, ambiciózní hostitel může být se svým večírkem spokojen.