Ta sice nemá tu nejlepší pověst, jak přiznává i autorka Katarína, která žila v Anglii léta, ale renomé tradiční kuchyni napravují moderní britští kuchaři. A upovídaná Katarína, která je kořením pražského týdne, se snaží vařit zdravě a podle moderních trendů. Konzervativní Blanka ve společnosti mládí změní na některé věci názor, například u Martina jí moc chutná, a to si myslela, že právě z jeho večírku odejde hladová! A není sama, kdo si moc pochutná u jediného muže s kulinářským příjmením.
![Prostřeno – 30.5. 2016 – Blanka Prostřeno – 30.5. 2016 – Blanka](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/prostreno-30-5-2016-34.jpg)
Prostřeno – 30.5. 2016 – Blanka:
V pondělí 30.5. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno důchodkyně Blanka (59). Paní Blanka, která bude brzy trojnásobnou babičkou, je srdečná hostitelka. Nepůsobí nervózně a v jejím útulném bytě plném květin se hosté hned cítí dobře. Rozvedená servírka v důchodu si naplánovala spíše klasické menu. Úkol týdne – kávičky - bývalou barmanku potěší.
Co ji ale v pořadu Prostřeno s datem 30.5. 2016 překvapí, že mladí už neznají slovo zavářka a představují si pod tím bůhvíco. Játrová zavářka je součástí Blančiny polévky, kachního vývaru, který většině spolustolovníků chutná. Velmi dobře dopadne i předkrm – sušené švestky v anglické slanině s domácím pečivem. Kynuté těsto na houstičky Blanka sice opomněla předem osolit, nikdo to ale nepozná.
Po hostitelce s příjmením Andělová se jmenuje v pořadu Prostřeno s datem 30.5. 2016 hlavní chod, který se peče v troubě dohromady s brambory a šlehačkou, hosté ještě dostanou míchaný salát. A právě brambory, které čekaly v troubě moc dlouho a stačily oschnout, jsou nejslabším místem celého menu.
Maso se ale jen v pořadu Prostřeno s datem 30.5. 2016 rozsýpá a díky šlehačce zůstalo i šťavnaté. Milovníci šlehačky si u Blanky vůbec přijdou na své, neboť ta je bohatě zastoupena i v nepečeném dezertu s ovocem – a k tomu ještě úkol týdne v podobě irské kávy. Zábava je zábavná: při „čelovce“ na téma zvířata se soupeři sblíží a docela i nasmějí…