Zaleknou se ho a pokud možno ho obejdou, jak to jen půjde. Navíc se až do konce domnívají, že úkolem týdne je domácí šlehačka, které bude proto na stolech docela hodně. Některá jídla se v jídelníčcích opakují: podávají se hlavně polévkové krémy a jako příloha šťouchané brambory. Natáčení ovlivní jedno malé domácí drama, o vítězství se pokusí i jeden ryzí kuchařský amatér, který si chce ale dokázat, že to zvládne.

Prostřeno – 5. 3. 2019 – Jan:
V úterý 5.3. 2019 uvaří v pořadu Prostřeno Honza (27). Druhý večer si vezme na starost mladý ženatý vlakvedoucí Honza, pro něhož jsou vláčky vším a stanou se i předmětem zábavy. Bude ale hosty bavit sledovat z viaduktu projíždějící vlaky a výhybky? Jan se podobného pohledu asi nikdy nenabaží. Pro Honzu je účast v soutěži jednou velkou zkouškou a výzvou. Svěří se totiž s tím, že doma vlastně vůbec nevaří. Je totální začátečník. Ale chce to dokázat, vsadil proto na jednoduché menu a precizní přípravu.
Moučník - bábovku s domácí marmeládou - si už vyzkoušel, a protože se trochu štítí syrového masa, ze svého jídelníčku ho radši vynechal a zkusí si zopakovat jednoduché domácké jídlo, které kdysi uvařil pro svoji ženu. Jde o zapékané brambory se slaninou, hlavnímu chodu předchází šopský salát a „zelené tajemství šéfkuchaře“, což je vlastně obyčejná polévka z mraženého hrášku s kupovanými krutony, ta ale vzbudí velké očekávání.
Honzova večeře sice není hitem moravskoslezského týdne, ale hostitel zadání, které uložil sám sobě, považuje za úspěšně splněné. Vše zvládl a dokončil bez větších problémů, jak si předsevzal. Teď už se může v kuchyni jen zlepšovat, vždyť cvičení dělá mistra.