Meníčka nebudou jak přes kopírák, dvě jídla se přesto opakují a bude tudíž možnost srovnání. První a druhý den je na předkrm losos, ve středu a ve čtvrtek startuje večeře hermelín. A úkolem týdne nebude želé, jak si Pražáci myslí, ale něco mnohem zapeklitějšího. A skoro nikdo si na molekulární gastronomii nepochutná. Čí večeře naopak pražské chuťové buňky potěší nejvíce? Kdo si v pátek odnese 50 000 korun? Sledujte Prostřeno! i tentokrát.
Prostřeno – 5.5. 2016 – Michal:
![Prostřeno – 5.5. 2016 - Michal Prostřeno – 5.5. 2016 - Michal](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/prostreno-5-5-2016-19.jpg)
To platí o předkrmu, který je v pořadu Prostřeno s datem 5.5. 2016 podobný tomu včerejšímu, pro někoho je jeho zapečený hermelín možná chutnější než ten Veroničin. Určitě je ho více… Hovězí polévku vaří Michal také poprvé, ale pustí se do toho s vervou. Opírá se o recepty, které si vylepil po kuchyňských skřínkách. Při vaření trochu láteří a nadává, což hosté slyší, protože kuchyni má v chodbičce a příchozí také hned ovane vůně vývaru a jídel, která na ně čekají.
Michal v pořadu Prostřeno s datem 5.5. 2016 nejvíce bojuje s úkolem týdne, který ho docela zaskočí – a hosty skoro porazí. Výsledek se totiž stane součástí Michalovy zábavy (a pomsty) s míčkem – „beer pin pongu“. Hlavním jídlem jsou zapečené kotlety na hořčici se šťouchanými bramborami, maso bude poněkud vysušené, ale propadák to není. Michal je v domácím prostředí mnohem přirozenější, snaží se, jeho večírek na Vinohradech bude zábavný, rozpustilý a zakončí ho pořádná porce dortu podle receptu Michalovy přítelkyně.
Čtvrtý hostitel v pořadu Prostřeno s datem 5.5. 2016 bere věci s nadhledem a z návštěvy si klidně utahuje. Když zapomene na příbory, komentuje to: „Že to neměli čím jíst? Klidně to mohli jíst rukama, masíčko se rozpadalo a koupelnu máme.“ A jestli nevíte, co je to dijon, tak se to dnes večer uprostřed salvy smíchu dozvíte…