Povinným zadáním je kaše, což je široké téma. Mají z čeho volit, i když výsledek hosty většinou nenadchne. Jen zkušený Pavel úkol týdne zařadí vtipně do své večeře, ale pomůže mu to? Výzvy jsou spíš škodolibé a začne se s tím pěkně od pondělka u věčného optimisty Martina, kterého na chvíli přejde úsměv, možná se i zastydí. Jídelníčky jsou si podobné, čtyřikrát bude vývar, často vepřové maso, jde o hodně masitý týden.
![Prostřeno 6.3. 2017 - Martin – Ústecký kraj Prostřeno 6.3. 2017 - Martin – Ústecký kraj](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/prostreno-6-3-2017-32.jpg)
Prostřeno 6.3. 2017 - Martin – Ústecký kraj:
V pondělí 6.3. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno optimista Martin (30). Jako první soutěžní večeři připraví směnový technolog Martin. Ten pro hosty připraví kuřecí menu - kuře bude všude kromě dezertu. Martin si poradí i s úkolem týdne, který jako správný otec zvládne, krupicovou kaši podává jako první.
Pak už se ovšem hosté mohou těšit na paštiku s brusinkovou omáčkou. Kuřecí vývar s domácí těstovinou je trošku zakalený, což neujde pozornosti ostatních, hlavně Antonii. Na hlavní chod jsou různé názory, většinu otazníků vzbudí příloha, což je slovenská tarhoňa a podle Vaška by měla být opečená do zlatova. Martin měl větší očekávání, dokonce si myslel, že „až hosté ochutnají hlavní chod, bude o vítězi hned rozhodnuto“.
Má pravdu? Pro Antonii je omáčka skoro jako voda a ani francouzský dezert crème brûlée nemá dokonalou koncovku – problém je s neexistující krustičkou, hostitel nevlastní flambovací pistoli. Martin je ale rád, že je rád, protože večeře vcelku vůbec nedopadla zle a přitom mu na chvíli vypadly pojistky.
Co si hosté stihnou o sobě říci a k čemu pondělního kuchaře vyzvou? Martin se zdráhá splnit okamžitě výzvu soupeřů, dostane totiž úkol, který by mu zabral většinu večera: má vyčistit své zakalené akvárium, kde rybičky určitě trpí.
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Martin,
v pondělí 6. 3. 2017 od 17.35 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová