Protože se naši Pražáci zajímají o věci mezi nebem a zemí, dozvíme se, že všechny tři soutěžící ženy jsou snaživé Kozorožky, Ondřej ohnivý Beran, což mnohé vysvětluje, a puntičkářský student zpěvu Lukáš je Panna. Kulinářsky se všichni snaží, na svém jídle nešetří, gastronomické trendy a moderní vaření znají, jsou kreativní a většinou přátelští.
Uvidíme zajímavé a inspirativní interiéry a podíváme se do jednoho z nejuklizenějších bytů, jaké jsme kdy s Prostřeno! navštívili. Nevšední bude i úkol týdne, který je zároveň výzvou, a Pražákům zamotá hlavy a donutí je ke spolupráci. Kdo to nakonec v Praze vyhraje a odnese si 60 000 korun? Sledujte Prostřeno! každý všední den od pondělí do pátku a dozvíte se to!
Prostřeno 8.2. 2017 - Simona – Praha a okolí:
Ve středu 8.2. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno kreativní Simona (48), která vaří s pejskem a kočičkou. I když výsledek bude lepší, než kdyby vařili jen pejsek s kočičkou, Ondřejovi přistane na talíři krvavé maso. Na Karlovo náměstí své soupeře pozve výtvarnice Simona, umělecká a tvořivá duše, která středeční menu zabalí do tajemných názvů. Při vaření jí pomáhají její čtyřnozí miláčci i maskoti.
Hosté se bojí, aby je u stolu zase nečekala kachna, ale nemusí, na hlavní chod je sice drůbež, ale pro změnu libovější krůta nadivoko. U Simony doma je velmi útulno, hostům se v jejím bytě i ateliéru moc líbí. Při vaření se kuchařce vloudí chybička u přípravy „tvarohového koláče s cizími broskvemi“, kam zapomněla dát vejce, a to nad jejím moučníkem bděl i samotný Buddha. Pozná někdo, že v koláči vejce chybí?
Fence Matyldě sladká náplň chutná – a to je podle hostitelky prý dobré znamení. Předkrm má dvě varianty – plněné klouboučky žampionů jsou pro ty, co mají rádi houby, pro ty ostatní Simona udělá ve stejné úpravě lilek, který je chutí houbám podobný. Přílohou jsou vlastní, ale zmrazené houstičky. Hosté nebudou ve výsledku jídlem tak nadšení, jako je hostitelka, která je třeba na neobvyklou a svěží chuť své tomatové polévky se syrovou okurkou zvyklá.
Největší slabinou jinak chutné a originální večeře je maso na hlavní chod, bohužel krůtí křídla jsou místy nedopečná, skoro růžová, Ondřej si požádá o jinou porci a dostane ji. Ale nebude se mluvit jen o jídle; rodinné fotky vyvolají i vzpomínky na citlivé téma dětství.
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Simona,
ve středu 8. 2. 2017 od 17.35 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová