1.
Před grilováním naložte maso do marinády minimálně na 2–3 hodiny.2.
K marinování používejte skleněné, porcelánové, plastové nebo nerezové nádoby.Nikdy hliník nebo obyčejné železo – maso by mohlo chutnat po kovu, protože
marinády obvykle mívají kyselé pH.
3.
Grilovací mřížku či rošt před použitím dobře očistěte.4.
Grilujte pouze libové maso, z tlustého bude unikat tuk a uhlí by pak více hořelo.Pokud se to přece jen stane, uhaste oheň vodou s octem v poměru 5:1.
5.
Mějte vždy předem připravené potřebné nádobí a příbory, maso se má podávat okamžitě po grilování.6.
Během grilování potírejte maso zbytkem marinády, olejem nebo rozpuštěným máslem.7.
Na obracení masa používejte kuchyňské kleště nebo lopatku – ne vidličku,protože maso po propíchnutí ztrácí šťávu.
8.
U kuřecích prsou zkrátíte dobu grilování, když maso nejdříve dáte mezi dvěmikrotenové fólie (nebo sáčky) a naklepete.
9.
Nakonec vždy řádně očistěte gril, nejlépe drátěným kartáčem.Co nelze odstranit kartáčem, nechte odmočit ve vodě.
10.
Nebojte se experimentovat s různými přísadami.Grilování nabízí spoustu možností a chuťových kombinací.
Čtěte také: GRILOVÁNÍ – stálá součást jara i léta
Posezení na zahradě spojené s grilováním masa či ryb je stále velmi oblíbenou jarní a letní činností. Grilované pokrmy skvěle chutnají, jejich příprava je rychlá a snadná .......
Vyzkoušejte báječné letní recepty na grilování:
Grilovaní pivní kotletky
Krůtí kapsa quatro formaggi
Masovo-sýrové kuličky s rajčátky
Grilovaný hermelín ve slaninovém kabátku
Grilovaná krkovička dědy Lebedy s grilovaným chřestem