Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 22.11. 2024
Dnes má svátek Cecílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kouzelné kvasnice

3. 04. 2009 | Škola vaření
Je škoda, že kvasnice nezaujímají v naší výživě takové místo, které jim pro bohatý obsah látek potřebných našemu tělu právem patří. Jsou to zejména, kromě bílkovin, některé složky vitamínů B, Vitamin B dostáváme ve stravě - obilninách, zelenině, bramborách, luštěninách, mléce, vejcích, dále v játrech a ledvinkách.

Kvasnice mají léčivý, posilující účinek proti křivici, při těhotenství,
zvýšené tělesné činnosti, nervozitě, malátnosti, nechutenství, žaludečních
potížích, ba i při nečisté pleti a tvoření vředů.

I v dětském lékařství mají kvasnice význačné místo. Proto se doporučuje přidávat kvasnice jak do těsta, tak v malé míře (asi 10-30 g) do různých pokrmů. Kvasnice se mohou přidávat do všech polévek (kromě masových), omáček, k luštěninám, na pomazánky na chléb. Přidáním kvasnic pokrmy nemění svoji chuť. Přidáváme-li kvasnice do polévek, pak je musíme rozmíchat v trošce vody: na jeden litr polévky dáváme asi 2-3 dkg kvasnic.
Míšenku vléváme až do hotové polévky, krátce v ní povaříme a ihned
podáváme.

Přidáváme-li kvasnice do luštěnin, nebo zeleniny, postupujeme podobně.
Kvasnice samozřejmě kupujeme vždy zcela čerstvé.
Chuť mají slabě nakyslou a příjemně voní.

Droždová-kvasnicová pomazánka pro děti

50 g droždí
50 g dietního salámu
cibule
máslo
vejce
sůl

Na másle zpěníme cibulku, přidáme droždí a maličko osolíme.
Když se droždí rozpustí přidáme drobně nakrájený salám,
odstavíme a vmícháme vejce. Necháme dojít.
Nechat vystydnout a mazat na plátky veky ihned po udělání.

Droždová pomazánka s tvarohem

120 g droždí
100 g měkkého tvarohu
50 g měkkého salámu
50 g sýra na strouhání
olej
okurka sterilovaná
hořčice
strouhanka
mléko
pažitka


Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme droždí
a mícháme až zrůžoví. Podlijeme troškou mléka a krátce(!!!!) povaříme,
zahustíme strouhankou a maličko vydusíme. Do toho základu
vmícháme lžičku hořčice, nakrájený salám a okurku. Dáme do
mixéru, přidáme tvaroh a je-li třeba trošku mléka a rozmixujeme.
Mažeme na tousty, zdobíme strouhaným sýrem a jemně nasekanou
pažitkou kterou vůbec nešetříme.

Recept na zavářkové droždové knedlíčky do polévky

40 g droždí
1 vejce
1 cibule
lžička hl. mouky
3 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránka
mléko

Droždí se umíchá vidličkou do hladka může se přidat lžička mléka
jde to snadněji, přidá se vejce, hl. mouka, nadrobno nakrájená cibule,
prolisovaný česnek, trošku osolí, přidá se pepř, majoránka,
zamíchá a je z toho hustá kaše. Tvoří se lžičkou malé knedlíčky,
které se ihned zaváří do vroucí vody. Minutu-dvě se povaří a hned podává.

Valaska - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
droždí ano, je moc zdravé - a na všechny způsoby, díky za tipy ...
Obrázek uživatelky
profil
Droždí můžu, proto zkusím postupně všechny recepty, děkuji za ně.
Obrázek uživatelky
profil
nejlepší pomázanka
Obrázek uživatelky
profil
knedlíčky mnam,Smajlíkpomazánka-brrrrSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Díky, se zájmem jsem si Tvůj článek přečetla, kvasnice můžu a tak vyzkouším knedlíčky do polévky. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles