Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Luxusní krevetové špízy s pancettou

10. 07. 2024 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Přeneste se s naším receptem na sluncem zalité pobřeží Středozemního moře. Opečené krevety s pancettou se skvěle hodí k řadě příležitostí – ať už jde o romantickou večeři, letní večer na zahradě s rodinou nebo domácí koktejl párty s přáteli. Spojení jemné chuti mořských plodů a bohaté chuti pancetty si všichni hned zamilují. Domácí příprava vás navíc vyjde daleko levněji než krevety z restaurace.

Ať už se krevety s pancettou rozhodnete servírovat jako lehký předkrm nebo hlavní chod, zaručeně nešlápnete vedle. Špízy doplňte o křupavý salát s rajčaty s jednoduchou zálivkou z olivového oleje. Výsledek bude mít perfektní šmak s dressingy, například bylinkovým s jogurtem, středomořským nebo dressingem Tisíc ostrovů. Kombinace chutí uspokojí každého milovníka čerstvých bylinek a pikantního koření.

krevetové špízy„Při výběru dressingů věnujte pozornost složení a kvalitě použitých ingrediencí. Naše produkty stojí právě na pečlivé kombinaci těch nejlepších surovin, kvalitního zpracování a skvělé chuti s důrazem na nejmenší detaily,“ říká Michal Neškera, obchodní ředitel společnosti Spak.

Náš tip? Pokud doma zrovna nemáte pancettu, můžete ji nahradit klasickou slaninou – počítejte ale s drobnými rozdíly v jejich chuti. Zatímco slanina je uzená a bude tak chutnat po kouři a dřevu, které se použilo při uzení, italská pancetta se suší a nechává zrát ve vybrané směsi koření. Její chuť tak bude o trochu jemnější a méně slaná.

Servírované jídlo skvěle propojí šťavnatost nasládlých krevet a česneku, proto je důležité držet se několika jednoduchých kroků při přípravě. Podívejte se na osvědčené tipy šéfkuchařů:

    • Než se pustíte do opékání, krevety jemně osolte, přidejte špetku jedlé sody a nechat je asi 15 minut v lednici odpočinout. Sůl je totiž pomáhá při vaření udržet šťavnaté, zatímco zásaditá jedlá soda jim dodá křupavost a udrží jejich pevnou texturu.
    • Dejte si pozor, abyste krevety nepřevařili. Na jejich opečení vám stačí jen 2 až 3 minuty z každé strany, pokud je na pánvi necháte déle, ztratí svou šťavnatost. Hotové krevety poznáte podle jejich narůžovělé barvy. Jestli jsou naopak převařené, začnou se vám kroutit.
    • Pokud chcete krevetám dodat zajímavější chuť, naložte je před vařením do marinády z citronové šťávy, česneku a olivového oleje. Nemarinujte je ale déle než 2 hodiny – kyselina obsažená v citronové šťávě totiž může krevety částečně uvařit i bez přítomnosti tepla.


RECEPT: ŠŤAVNATÉ ŠPÍZY S KREVETAMI A PANCETTOU

Doba přípravy: 30 minutkrevetí špízy
Doba pečení: 10 minut

Na 4 porce budete potřebovat:
    • 600 g krevet
    • 4 stroužky česneku
    • Sůl, pepř, olej
    • 1 snítku rozmarýnu
    • 100 g pancetty

Na salát:
    • 200 g listového salátu
    • 200 g rajčat
    • 1 cibuli
    • 1 lžíci červeného vinného octa
    • Olivový olej

Na dohotovení:
Středomořský dressing Spak
Bylinkový dressing Spak
Dressing Tisíc ostrovů Spak

Postup: Salát dejte do mísy, přidejte na kolečka nakrájená rajčata a cibuli. Dochuťte jej solí, pepřem a zakápněte olejem a octem. Krevety jemně osolte a opepřete. Na špejle napichujte střídavě krevety a pancettu. Česnek nakrájejte na plátky. V pánvi zahřejte trochu oleje a opečte na něm špízy z obou stran. Na poslední chvíli přidejte lístky rozmarýnu a plátky česneku. Vše ještě krátce opečte a vyjměte. Salát rozdělte na talíře, přidejte špízy a podávejte s dressingy.

Tip: Špízy podávejte s opečenými plátky bagety, které předtím potřete česnekem a pokapete olejem.

krevetové špízy


















Spak Tisíc ostrovů





Tisíc ostrovů dressing 250 ml


Krémový dressing s pikantní chutí rajčat, červené papriky, pažitky, citronové šťávy a koření. Skvěle doplní zeleninové saláty nebo bramborové hranolky. Je vhodný i pro bezlepkovou dietu.

Doporučená maloobchodní cena: 72,90 Kč




Bylinkový dressing s jogurtem





Bylinkový dressing s jogurtem 250 ml


Dressing je vyroben z prémiového českého bílého jogurtu. Má jemnou chuť a aromatickou vůni bylin (1,5 %). Je vhodný pro bezlepkovou dietu.

Doporučená maloobchodní cena: 69,90 Kč




Středomořský dressing





Středomořský dressing 250 ml


Krémový dressing s pikantní chutí sušených rajčat, citronové šťávy, bazalky, česneku a koření. Skvěle doplní všechny vaše zeleninové saláty a širokou škálu příloh. Dressing s jemnou chutí hořčice je současně vhodný pro bezlepkovou dietu.

Doporučená maloobchodní cena: 72,90 Kč










Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Luxusní krevetové špízy s pancettou:

Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
Luxusní krevetové špízy s pancettou
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !