Testy ukázaly, že klasické dřevěné uhlí obsahuje cca 90 % pevného uhlíku, což je dáno skutečností, že neobsahuje žádné přidané pojiva, nicméně značnou část balení může v případě levného uhlí tvořit prach. Na jedno grilování s průměrnou délkou tři hodiny bylo nutné dávku uhlí několikrát přidávat, což se promítlo i ve vyšší ceně za grilování. Lepší výsledky byly zaznamenány u briket z dřevěného uhlí, které obsahovaly v balení cca 20 % prachu, 70 % pevného uhlíku a za tři hodiny grilování bylo třeba nutno dávku opakovat již méně častěji a náklady na jedno grilování tedy byly nižší.
Při srovnávání vlastností prémiových dřevěných a kokosových briket, vyšly oba produkty kvalitativně srovnatelně, pouze kokosové palivo vyniká originálními kokosovými esencemi.
Z kuchařky šéfkuchaře...
Uprostřed grilovací sezony připravil Tomáš Levý, zástupce šéfkuchaře z podniku Infinity exkluzivně několik jednoduchých receptů na grilované pokrmy.U.S. Hanger steak
Roštěnou či svíčkovou naložíme den dopředu pouze do čerstvých nasekaných bylinek (tymián, rozmarýn, šalvěj). Maso nesmíme solit, protože bychom vytáhli jeho šťavnatost, což je nežádoucí. Maso solíme až po tepelné úpravě. Grilujeme nejprve zprudka 4-5 minut z každé strany a poté přendáme na mírnější žár a necháme maso "nazrávat" ještě cca 5 minut. Následně maso osolíme kvalitní solí, např. mořskou.
Texaská kuřecí stehýnka
Vykostěná kuřecí stehýnka den dopředu marinujeme do směsi čerstvých bylinek, česneku a černého piva. Před tepelnou úpravou lehce osušíme utěrkou nebo ubrouskem. Grilujeme stejně jako hovězí maso, nejprve zprudka 2 minuty z každé strany a poté na mírnějším žáru necháme "nazrávat" cca 2-3 minuty. Sůl použijeme opět až po tepelné úpravě.
Něco pro vegetariány - Grilovaná provensálská zelenina
Lilky, cukety, papriky a překrojené kukuřičné klasy grilujeme na středním žáru do změknutí zeleniny. Před servisem potřeme olivovým olejem rozmíchaným s limetkovou šťávou.