Nejčastěji ovoce nakládáme do vodky, rumu a koňaku. Například meloun zalijeme vodkou, jahody zalijeme rumem. Ale můžeme použít i jiný alkohol, fantazii se meze nekladou. K přípravě ovocné bowle můžeme použít jeden druh ovoce nebo více druhů. Množství alkoholu musí být takové, aby bylo ovoce zcela ponořeno. Ovocná bowle se výborně hodí na různé oslavy a slavnostní příležitosti. Připravujeme je ve speciální skleněné míse s poklicí. Takto připravené ovoce nejen dobře vypadá, ale také výborně chutná. Ovoce v alkoholu můžeme použít do alkoholických koktejlů, šlehačkových a zmrzlinových pohárů.

Jak připravit ovoce v alkoholu
Jahody v rumu - jahody odstopkujeme, omyjeme a velké překrojíme. Po vrstvě je naskládáme do sklenice, každou vrstvu posypeme cukrem a zalijeme rumem. Na 1 kg jahod nám postačí 200 g cukru. Ovoce musí být ponořeno. Sklenici uzavřeme a necháme odležet v chladnu.Višně - stejně jako jahody můžeme nakládat do rumu, ale také do jiného destilátu. Na 1 kg višní použijeme 350 g cukru. Omyté višně postupně ukládáme do sklenice, každou vrstvu zasypeme cukrem a nakonec všechno zalijeme alkoholem.
Opilý meloun - do omytého melounu vytvoříme díru, a do ní se pomocí trychtýře nalije alkohol, často se používá vodka. Takto připravený odložíme na 24 hodin do lednice. Alkohol se postupně naváže na vodnatou dužinu, která se následně konzumuje.
Mix ovoce - do hrnce nalijeme vodu, přidáme citrónovou šťávu, cukr a vanilku. Za občasného míchání necháme projít varem. Z meruněk stáhneme slupku a odpeckujeme je. Hrušky zbavíme jádřinců a společně s meruňkami, ananasem a kiwi nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce s cukrovým extraktem a krátce povaříme. Takto připravené ovce naskládáme do velké zavařovací sklenice. Sklenici zalijeme alkoholem a uzavřeme. Na zalití je nejlépe použít brandy. Po uzavření sklenici asi 60 minut sterilizujeme v páře. Po vychladnutí necháme sklenici s ovocem odležet 4 týdny v chladnu.
Ananas v rumu - ananas zbavíme zeleného vršku, slupky a omyjeme.Takto připravený nakrájíme na kolečka. Do hrnce dáme vařit menší množství vody, ve které rozpustíme asi 150 g cukru, přidáme skořici, občas promícháme, dokud se nám cukr nerozpustí. Když máme cukr rozpuštěný, přidáme ananas nakrájený na kolečka a chvilinku povaříme. Do velké sklenice dáme kolečka ananasu, cukrovou šťávu smícháme s rumem a nalijeme do sklenice s ananasem. Láhev uzavřeme a na chladném a temném místě necháme čtyři týdny odpočinout.
Při podávání bowle můžeme ovoce ještě zalít šampaňským nebo bílým vínem.
Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz