Kuj železo, dokud je žhavé, aneb jak se žije kováři s vlastním malým hospodářstvím. Sedmá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
Tentokrát objevíme krásné místo, kde žije a hospodaří kovář Miroslav. Uvidíme, co všechno dokážou šikovné ruce, píle a odhodlání vybudovat si kousek vlastního světa. Lišky tu sice dávají dobrou noc, ale slepice jsou před nimi v bezpečí v kurníku na kuří nožce.
Potkáme tu dva berany, vietnamská prasátka a světe div se, také tři malá pštrosáčata. A pak se vypravíme do rodinné kovářské dílny, kde se u výhně setkávají tři generace kovářů, a ukujeme malý umělecký kousek.
Hodovat budeme tentokrát po staročesku. Připravíme si skvělý chodský báč, sladkou šípkovou polévku a kaši s bílým mákem a mandlemi.
Magazín Co naše babičky uměly a na co my jsme
zapomněli - Kdybych já byl kovářem můžete
sledovat 10. 11. 2024 od 18:25 na ČT1!!
A opakování 13. 11. a 16. 11.!
Zdroj, foto: Česká Televize
Shelly
Chytrá Žena