Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
|
savlickova | recept | Datum vložení: 04.03.2013 17:01 hod. | |||
|
1 kg vepřových jater 25 dkg uzené prorostlé slaniny 1 velká cibule 3 dl smetany 33 % 3 dl masového vývaru 1 malá sklenice sterilované směsi Halali hl. mouka, pepř, sůl Postup Vepřová játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na velmi malé a krátké nudličky. Slaninu a cibuli si nakrájíme na malé kostičky. V hrnci orestujeme slaninu a přidáme následně cibuli a opečeme do zlatova. Do slanino-cibulového základu přidáme nakrájená játra a zprudka je opečeme. Po opečení podlijeme vývarem a přidáme směs Halali. Dusíme pomalu do měkka v nezakrytém hrnci, čímž se nám zredukuje jak vývar tak i částečně kyselost vložené zeleninové směsi Halali. Jakmile jsou játra na skus příjemně měkká, tak přidáme smetanu, ve které jsme předtím rozmíchali 1 lžičku hl. mouky pro zahuštění. Dobře promícháme a necháme provařit na mírném ohni za častého míchání asi 10 minut. Dle vlastní chuti můžeme přisladit. Jedinečnou přílohou je houskový knedlík. |