|
400 g polohrubé mouky
2 lžičky soli
půl lžičky pepře
půl lžičky kmínu
200 ml zakysané smetany
1 vejce
30 g droždí
1-2 vařené brambory
200 g posekaných nebo pomletých škvarků
1 vejce na potření
kmín, sezam nebo mák na posypání
V míse smícháme mouku se solí, pepřem a kmínem, rozdrobíme droždí, nastrouháme brambor, přidáme zakysanou smetanu, vejce a škvarky a zpracujeme těsto. Necháme ho na teple vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na asi 1 cm silný plát, vykrajujeme kolečka, která dáváme na vymazaný plech. Můžeme je nožem nařezat nebo otisknout paličku na maso nebo kráječ na brambory. Pomažeme druhým vajíčkem a posypeme kmínem, sezamem nebo mákem. Necháme chvilku nakynout. Pečeme na 180°C do růžova.
|