Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
|
fanypol | mňam | Datum vložení: 03.08.2014 17:50 hod. | |||
|
to je dobrotka..nezbylo???? |
Anicka59 | Recept | Datum vložení: 03.08.2014 17:43 hod. | |||
|
OSTRUŽINOVÝ ŘEZ Bílé těsto: 8 bílků, 150 g krystal.cukru, 130 g polohrubé mouky, 1 lžíce oleje, 1 lžička prášku do pečiva Tmavé těsto: 8 žloutků, 150 g krystal.cukru, 130 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce oleje, 1 lžička prášku do pečiva Ostružinová nápln: 250 g másla, 250 g krystal.cukru, 2 vanilkové pudinky, 600 g ostružin, 500 ml vody Čokoládová poleva: 150 g čokolády na vaření, 125 g 100% tuku Pracovní postup: Bílé těsto - Bílky s cukrem ušleháme na tuhý sníh, přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva Tmavé těsto - Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva Na plech vyložený papírem na pečení děláme střídavě bílé a tmavé hromádky těsta a na tmavé těsto navrstvíme zbytek bílého těsta, trošku zarovnáme a pečeme při 200°C asi 20 minut Ostružinová nápln - Ostružiny, cukr a 400 ml vody přivedeme do varu a vaříme 5 minut. Pak přecedíme a ostružiny navrstvíme na vychladlý plát upečeného korpusu . V 100 ml vody rozmícháme pudinky, vlijeme do ostružinové vody a za stálého míchání uvaříme husté želé. Do vyšlehaného másla zašleháme 2/3 vychladlého želé na růžovou nápln. Ostružinový řez - Plát s ostružinami zalijeme 1/3 teplého želé. Jakmile trochu vychládne tak potřeme náplní a potřeme čokoládovou polevou, dáme ztuhnout a nazdobíme dle vlastní fantasie |
Bm68 | 10b | Datum vložení: 03.08.2014 17:41 hod. | |||
|
Luxusní řezy, prosím o receptík. |