|
Těsto: 7 celých vajec, 300g cukru krupice, 3 pol.lžíce horké vody ušleháme, do ušlehaného přidáme 1dcl oleje, 350 g polohrubé mouky a 1 prášek do pečiva. Vylijeme na papírem vyložený plech a pečeme přibližně 30 minut při 180°C a necháme vychladnout.
Nápln: Umixujeme 800g očištěných jahod, přidáme k nim 2 jahodové pudinky a uvaříme jako klasický pudink a uvařený necháme za občasného promíchání vychladnout. Pak vešleháme 1 celé máslo. tuto hmotu pak natřeme na upečený korpus.
Dokončení: Ušleháme 500 ml rostlinné šlehačky a potřeme jahodovou nápln a ozdobíme dle vlastní fantazie - např: jahodou, krémem apod. Lze ušlehat i běžnou 33% šlehačku (2ks). |