|
1 kg vepřových jater
25 dkg uzené prorostlé slaniny
1 velká cibule
3 dl smetany 33 %
3 dl masového vývaru
1 malá sklenice sterilované směsi Halali
hl. mouka, pepř, sůl
Postup
Vepřová játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na velmi malé a krátké nudličky. Slaninu a cibuli si nakrájíme na malé kostičky. V hrnci orestujeme slaninu a přidáme následně cibuli a opečeme do zlatova. Do slanino-cibulového základu přidáme nakrájená játra a zprudka je opečeme. Po opečení podlijeme vývarem a přidáme směs Halali. Dusíme pomalu do měkka v nezakrytém hrnci, čímž se nám zredukuje jak vývar tak i částečně kyselost vložené zeleninové směsi Halali. Jakmile jsou játra na skus příjemně měkká, tak přidáme smetanu, ve které jsme předtím rozmíchali 1 lžičku hl. mouky pro zahuštění. Dobře promícháme a necháme provařit na mírném ohni za častého míchání asi 10 minut. Dle vlastní chuti můžeme přisladit. Jedinečnou přílohou je houskový knedlík. |