|
Těsto je z domácí pekárny: 250 ml vody, 50 ml olivového oleje, 500g hladké mouky, 2lžičky soli, 2 lžičky cukru a 20g čerstvého droždí (půl kostičky), dát program těsto, nechat zpracovat a chviličku odpočinout- nenechat kynout. Vytvarovat asi 15 preclíků a dát louhovat - do litru vařící vody rozpustit 50g sáček jedlé sody, dát tam preclíky jeden po druhém a po vyplavání zase vyndat (cca 30 vteřin), do vody dávat tou stranou, která bude při pečení navrchu, je taková oslizlá. Posypat hrubozrnnou solí,já přidávala kmín a na některé strouhaný sýr. Pekla jsem při 200 st. V troubě po dobu 12-15 minut. To louhování se sodou udělá zbarvení a zvláštní chuť. Těch receptů je na internetu hodně, myslím, že i tady jsem viděla jeden. Tak ať vám děvčata chutnají, u nás měly úspěch a budu zkoušet ještě, jen vím, že se budu snažit, aby váleček na preclík byl tenčí a těsto je zpočátku lepivé, takže jsem podsypávala hl. moukou. |