|
Našla jsem na NETU, ale upravila jsem si podle potřeb - vše od oka
Houbová paštika
houby, trochu sádla, dvě cibule, 3 papriky, menší cuketu, asi 20 dkg jater a koření.
Postup: do hrnce dáme na sádlo nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět, přidáme houby, podusíme, dodáme nakrájené játra, cuketu a papriky, podlijeme jen trochou vody. Vaříme asi půl hodinky, tyčkovým mixerem směs rozmixujeme. Pak dochutíme solí, pepřem, kmínem, majoránkou a přidáme čili (množství záleží na vaší chuti, my máme rádi ostřejší). Ještě chvilku povaříme.
Mažeme na topinku s česnekem nebo jen tak na chleba.
Já jsem nedávala cuketu - neměla jsem doma. Ochutila jsem strouhaným muškátovým oříškem. Kromě jater jsem dala i srdce a žaludek, vše ze zvěřiny. |