|
500 g kuřecího masa (prsa nebo klidně i vykoštěná stehýnka bez kůže), 200 g nastrouhaného eidamu, 2 jarní cibulky, 2 vejce, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce Solamylu, sůl, pepř, špetka papriky
Nejdříve si dáme práci a kuřecí maso nakrájíme na co nejmenší kousíčky.
Maso smícháme se strouhaným sýrem, přidáme nakrájené jarní cibulky, vejce, Solamyl, majonézu, sůl a koření.
Směs dobře promícháme a dáme odležet asi na 30 minut do chladu.
Pak ze směsi tvoříme namočenou rukou placičky a dáváme smažit do rozehřátého oleje.
Smažíme zvolna, sýr z hmoty vytvoří na placičkách výborný obal a kupodivu se vůbec nepřipéká.
Díky majonéze jsou placičky uvnitř krásně šťavnaté. |