|
Salát bez salámu..., - za prvé mi na talíř nesmí a za druhé byla o něm rodinná debata, když se nechala sestřenice slyšet, že nedává do salátu salám, protože jí zkysl. -No, kravina na entou, salát í nezkysl kvůli salámu, ale kvůli cibuli. Pokud dělám větší množství (asi tak těch 8 kilo a více), tak se to dá předpokládat. Já si oloupanou, nenakrájenou cibuli přeliji v cedníku horkou vodou,- vlastně spařím, salát udělám, dám je do krabic a do mísy, která poputuje na vánoční stůl a nikdy se mi nestalo, aby zkysl, protože ten ostatní zůstává v lednici bez vyndavání a zase zpátky. Salát může snadno zkysnout právě tou cibulí, která má nejen ve slupce, ale i pod ní spoustu mikroorgansmů. Salámem to není a u nás, jak jsem napsala, bez salámu NE! To není salát, ale bramborový blevajs, to si ho můžu rovnou koupit,- ale pak položit na práh a kopnout do něj... |