Přinesli jste si z lesa opět plný košík hub a už nevíte, co s nimi? Smaženice a houbové polévky už jste přejezení a chcete pro své strávníky připravit z hub něco jiného? Nechte se inspirovat nejoblíbenějšími recepty čtenářek na jejich výborný houbový guláš.
Houbový guláš - nejoblíbenější recepty
Houby očistíme, případně kloboučky oloupeme, nakrájíme na kostky, opláchneme v tekoucí vodě a necháme na cedníku okapat. Na polovině sádla osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova... Celý recept Lesnický houbový guláš ZDE.
Cibuli a česnek jemně posekáme. Houby očistíme a pokrájíme.
Rozehřejeme si olej a zpěníme na něm cibuli a česnek. Přidáme papriku, připravené houby... Celý recept Výborný houbový guláš s klobásou ZDE.
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a na rozpáleném oleji orestujeme. Očištěné a nakrájené houby klademe na orestovanou cibuli a chvíli dusíme, poté zasypeme pálivou a sladkou mletou paprikou... Celý recept Lahodný houbový guláěš ZDE.
Maso na guláš nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a pokrájíme. V hrnci osmahneme na oleji (babička rozhodně smažila na sádle) cibuli a přidáme maso. Orestujeme ze všech stran, osolíme, přidáme černý pepř... Celý recept Černý houbový guláš ZDE.
Cibuli a česnek oloupeme a jemně posekáme. Houby očistíme a pokrájíme. Rozehřejeme si olej a zpěníme na něm cibuli a česnek. Přidáme papriku, připravené houby a orestujeme. Podlijeme vývarem z masoxu... Celý recept Guláš z čerstvých hub ZDE.
Do houbového guláše můžete také přidávat různou uzeninu jako klobásky, párky či slaninu. Výborný houbový guláš bude také se zeleninou, například s rajčaty a paprikou, ale špatný není ani celer nebo mrkev. Chutnat bude také, když jej připravíte nejen na způsob segedínského nebo maďarského guláše, ale také bramborového. Pro ty, kteří musí mít ve všem maso, můžete přidat do houbového guláše kousek vepřového nebo kuřecího masa. A pokud jste v lese našli spoustu václavek, můžete si připravit václavkový guláš. Václavky rostou většinou v trsech na pařezech a často se jich najde větší množství a co jiného z nich připravit, než klasický václavkový guláš. A pokud chcete připravit výborný houbový guláš pro gurmána, přidejte trošku červeného vína a čerstvé bylinky.
Autor - Markéta
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz