Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 21.09. 2024
Dnes má svátek Matouš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Medvídek Pú – sada nebezpečných výrobků pro děti má pokračování

14. 03. 2008 | Finance
Nebezpečnými výrobky byly stanoveny součást kolekce nádobíčka Medvídka Pú:
Medvídkův talířek a vidlička z prvního čísla časopisu i Medvídkova mistička a lžička z druhého čísla časopisu Medvídek Pú a jeho báječný svět.
Celá jídelní souprava Medvídka Pú je vyrobena z melaninu.

Laboratorními testy a následným umytím v myčce bylo zjištěno překročení limitu formaldehydu a 3x tak přesahuje požadavky určené pro styl s potravinami. Zde je nutné podotknout, že na přiloženém archu u talířku je velkými písmeny uvedeno – LZE MÝT V MYCČE.

Medvídek Pú Formaldehyd dráždí oči a vyvolává slzení. Rychle se vstřebává kůží, může způsobit či zhoršit alergické reakce. Po požití velmi rychle metabolizuje a může způsobit zažívací potíže.

Ministerstvo zdravotnictví postupem podle § 80 odst. 7 zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, stanoví jako nebezpečný tento výrobek: Medvídkova mistička a lžička, součást kolekce nádobíčka Medvídka Pú (Winnie the Pooh) a časopisu

Medvídek Pú Prohlášení vydavatele časopisu Medvídek Pú a jeho báječný svět ze dne 14. Března 2008:
V souvislosti se zjištěními Státního zdravotního ústavu byl časopis s nádobím z kolekce Medvídek Pú a jeho báječný svět stažen z trhu. Spotřebitelé mohou zakoupené kompletní výtisky tj. časopis, talířek a vidličku vrátit v místě, kde je zakoupili, a dostanou zpět své peníze. Vydavatel podnikne veškeré kroky k nápravě na základě požadavků Hygienické stanice hl. m. Prahy, s níž v současné době spolupracuje. Za způsobené komplikace se všem svým zákazníkům omlouvá.

Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Hana Houbičková
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Rozhodně nechápu,jak se můžou tak nebezpečné věci vůbec do obchodů dostat. Mělo by se to velmi přísně potrestat a ne jen nějakou směšnou pokutou!!!!
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Je hanba,že výrobci dávají pro svůj zisk takové věci k prodeji.Jak chránit děti,když není záruka,co se jim předkládá.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles