-Komerční sdělení-
16. říjen je světový den chleba, který vyhlásila Mezinárodní unie pekařů a cukrářů. A také den, kdy startuje naše velká pekařská soutěž. Pokud chcete vyhrát mouku Pernerku na roční pečení za 5 tisíc, máte právě teď velkou příležitost. Stačí upéct chleba a s jeho fotografií se přihlásit do naší soutěže.
Proč bychom měli častěji používat žitnou mouku
Žito je všeobecně považováno za zdraví prospěšnou obilovinu, jejíž konzumace je v českých zemích tradičně spjata s výrobou kvasového žitného chleba, i když má v dnešní době na českém trhu největší zastoupení mouka pšeničná.
Není ale třeba věšet hlavu, v dnešní době je už známa celá řada pozitivních vlivů konzumace žita na zdraví, které jsou opřeny o velké množství vědeckých studií. Tyto studie žitnou mouku a látky v ní obsažené s trochou nadsázky „opěvují“. Trendy ve zdravé výživě související s konzumací obilovin sledují i ve Mlýně Perner, který je významným producentem mouk na českém trhu. “Ve Mlýně Perner přirozeně sledujeme a spolupracujeme s celou řadou partnerů, mezi něž patří například i Vysoká škola chemicko-technologická. Nebojíme se proto investovat nemalé peníze do inovativních technologií, které nám umožní zvýšit výživovou hodnotu mouk. Díky těmto technologiím můžeme našim zákazníkům nabídnout celou řadu produktů se zdraví prospěšnými vlastnostmi, které vycházejí z tradiční české výroby. Tam patří i celozrnná žitná Pernerka,” říká Daniel Perner, jednatel společnosti.
Zdroj: pernerka.cz
Žito a žitná vláknina
A co si z toho tedy jako spotřebitel vzít?
Doplnit do jídelníčku výrobky z celozrnné žitné Pernerky. Pokud ale chcete plně využít všech pozitivních vlastností žita, důležitá je PRAVIDELNÁ KONZUMACE. Jednotvárnosti se ale bát nemusíte, z žitné mouky se totiž dá péct mnohem více než jen chleba nebo rohlíky. Můžete z ní upéct i skvělý medovník. Více se o žitné celozrnné Pernerce dozvíte zde, další zajímavé recepty nejen ze žitné Pernerky najdete na našem webu tady. Recept na skvělý žitný kvasový chleba najdete tady.
Soutěžte s Pernerkou v pečení chleba:
Registrace do soutěže najdete zde.
Soutěž začíná 16.10.2020 a konec je 31.12.2020