Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sýr s džemem? Vyzkoušejte!

15. 11. 2010 | Škola vaření
Dáváte si občas k snídani džem s pečivem, nebo si ho přidáváte do bílého jogurtu? Popřípadě když máte více času na přípravu vašeho prvního jídla, připravíte lívanečky s džemem? Nebo jste už někdy objevili kouzlo delikátní kombinace džemu a sýru, jejichž spojení zní až trochu exoticky?
Jestliže ne, měli byste to napravit. Aby si vaše chuťové buňky co nejvíce pošmákly, poradíme vám, k jakému druhu sýru se hodí určitá příchuť džemu.  

Nejvíce konzumovaným sýrem v Čechách je eidam – kdo by ho neznal. Protože má tento sýr jemně nasládlou chuť, hodí se k němu džem meruňkový, který je lehce pikantní a s eidamem se velice dobře doplní. Totéž platí i se sýrem typu hermelín nebo camembert – s meruňkovou pochoutkou tvoří nepřekonatelnou dvojici.

sýrChuť holandské smetanové goudy příjemně vynikne v kombinaci s višňovým, nebo třešňovým džemem, jejichž chuť je lehce nakyslá.

Pomerančový džem je chuťově zcela výjimečný v kombinaci s řeckým sýrem feta (můžete nahradit alternativou – balkánským sýrem) nebo cottagem podávaných na slaném pečivu nebo slaných sušenkách.

Kdo má rád jemnější sýry jako jsou mozzarela nebo mascarpone, měl by je určitě vyzkoušet taktéž s džemem pomerančovým.

Milovníci italského parmazánu zajisté neodolají lahodného spojení s džemem z borůvek nebo rybízu. 

Švýcarský Gruyére, neboli sýr, jenž je specifický tím, že zraje v jeskyni, je výtečný v kombinaci s džemem s příchutí lesních plodů.

Že vám ve výčtu všech možných příchutí džemů chybí ty nejoblíbenější - jahodový a malinový? Ty jsou doporučovány ke kozím sýrům, které jsou většinou velmi aromatické a jejichž chuť společně s džemy s červených plodů vynikne.


Zdroj: Schwartau
   


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tuto kombinaci znám už několik let. Byla jsem po škole na praxi v Dánsku a když jsem viděla jak jí ke snídani housku se sýrem a na to si mažou marmeládu,tak jsem nevěřila vlastním očím. Jednoho dne jsem to ochutnala a od té doby to dělám dost častoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
já dávám na česnekové jednohubky kuličku hroznového vína nebo dílek mandarinky.

A co se týká sladko-slané chuti, tak zvrhle přikusuji vánočku ke všemu možnému: k salámům i tlačence, k polévce, k luštěninám.
Hlavně to nesmí vidět moje maminka ( je mi 54 let), protože ona to není schopná rozdýchat.
Obrázek uživatelky
profil
já třeba dělám sýrové jednohubky s česnekem, ozdobím je 1/2 vlašského ořechu a doprostřed na ořech dám trochu rybízové marmelády a na pomazánku kousek petrželky, vypadá to i chutná báječně
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík, ale třeba mascarpone s džemem si nějak představit nedovedu Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hermelín s brusinkami znám taky. Takže příště možná goudu s višní. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles