-Komerční sdělení-
Krémový sýr Philadelphia je jedním z nejznámějších termizovaných sýrů na světě. Než se inspirujete chutnými recepty ve Philly menu, které každý týden nabízí nové a nové varianty jak připravit jednouché a lahodné menu pro přátele nebo rodinu, poodhalte jeho historii a tajemství jeho jedinečné chuti.
Píše se rok 1872 a v New Yorku americký mlékař William Lawrence objevuje taje prvního termizovaného sýru v Americe. Obliba tohoto sýru se rozrůstá do všech stran, a proto není žádným překvapením, že o osm let později se objevuje pod charakteristickou značkou Philadelphie. Název krémového sýru byl vybrán nejen podle známého města, ale především proto, že město jako takové bylo považováno za symbol čistoty a pokrmů vyznačujících se vysokou kvalitou. Sýr byl na trh dodáván ve fóliovém obalu pod jménem firmy Empire Company. Rok 1903 přináší značce další změnu, a to především takovou, že podnik kupuje společnost Phenix Cheese Company of New York. Významným datem v historii značky se stává i rok 1974, kdy se společnost slučuje s podnikem Kraft Cheese.
Charakteristické vlastnosti si sýr uchovává po celá léta. Jsou jimi jemnost a výtečná krémová chuť. I ty si značka Philadelphia zachovává kdy se v roce 1974 na trhu objevují ochucené variace delikátního sýru. Sedmdesátá léta dvacátého století přivádí Philadelphii do období velké expanze. Začíná ve Velké Británii. Lahodný krémový sýr je představen i v Německu, kde se začne vyrábět v místní továrně ve Fallingbostelu. Philadeplhia se o čtyři roky později začíná vyrábět ve Venezuele rozšiřuje se výroba i v Mexiku. Gastronomický odrazový můstek si vytváří roku 1971 i v jižní slunné oblasti – Itálii. A odtud se později rozšiřuje do dalších evropských zemí.
Nyní je krémový sýr distribuován do devadesáti čtyř zemí po celém světě. Výrobek se tak řadí mezi známe produkty, které si uchovávají prvotřídní kvalitu po celé generace.
Sýr Philadelphia si na českém trhu získává stále více příznivců. Objevuje se v několika příchutích, klasické Philadelphia Original nebo odlehčené Philadelphia Light. Dále je sýr Philadelphia dostupný ve variantách s bylinkami nebo fetou a okurkami. Pro děti a milovníky sladkých variant nabízí sýr Philadelphia příchuť Milka. Philadelphia Milka v sobě skrývá kombinaci jemné chuti kvalitní čokolády s nadýchaným sýrem typu cream cheese.
Píše se rok 1872 a v New Yorku americký mlékař William Lawrence objevuje taje prvního termizovaného sýru v Americe. Obliba tohoto sýru se rozrůstá do všech stran, a proto není žádným překvapením, že o osm let později se objevuje pod charakteristickou značkou Philadelphie. Název krémového sýru byl vybrán nejen podle známého města, ale především proto, že město jako takové bylo považováno za symbol čistoty a pokrmů vyznačujících se vysokou kvalitou. Sýr byl na trh dodáván ve fóliovém obalu pod jménem firmy Empire Company. Rok 1903 přináší značce další změnu, a to především takovou, že podnik kupuje společnost Phenix Cheese Company of New York. Významným datem v historii značky se stává i rok 1974, kdy se společnost slučuje s podnikem Kraft Cheese.
Charakteristické vlastnosti si sýr uchovává po celá léta. Jsou jimi jemnost a výtečná krémová chuť. I ty si značka Philadelphia zachovává kdy se v roce 1974 na trhu objevují ochucené variace delikátního sýru. Sedmdesátá léta dvacátého století přivádí Philadelphii do období velké expanze. Začíná ve Velké Británii. Lahodný krémový sýr je představen i v Německu, kde se začne vyrábět v místní továrně ve Fallingbostelu. Philadeplhia se o čtyři roky později začíná vyrábět ve Venezuele rozšiřuje se výroba i v Mexiku. Gastronomický odrazový můstek si vytváří roku 1971 i v jižní slunné oblasti – Itálii. A odtud se později rozšiřuje do dalších evropských zemí.
Všestranné využití
Sýr je ideálním pomocníkem v kuchyni při vaření i pečení. Při výrobě je zaručeno, že se nepoužívají žádné konzervanty, jedná se tedy o stoprocentně přírodní produkt. Kuchaři, kuchařky i cukráři používají tento sýr při přípravě slaných i sladkých pokrmů. Poslouží skvěle i jako základ pro chutné tradiční omáčky. Cheesecake je považován za světově známý zákusek. Ale aby byl Cheesecake vyroben podle zvyklostí a daných receptur a dosáhl správné konzistence a lahodné chuti, je třeba ho vytvořit přímo z termizovaného sýru Philadelphia. Dezerty s přidaným tvarohovým sýrem jsou pak lehčí a lahodnější.Nyní je krémový sýr distribuován do devadesáti čtyř zemí po celém světě. Výrobek se tak řadí mezi známe produkty, které si uchovávají prvotřídní kvalitu po celé generace.
Sýr Philadelphia si na českém trhu získává stále více příznivců. Objevuje se v několika příchutích, klasické Philadelphia Original nebo odlehčené Philadelphia Light. Dále je sýr Philadelphia dostupný ve variantách s bylinkami nebo fetou a okurkami. Pro děti a milovníky sladkých variant nabízí sýr Philadelphia příchuť Milka. Philadelphia Milka v sobě skrývá kombinaci jemné chuti kvalitní čokolády s nadýchaným sýrem typu cream cheese.
Více informací, inspiraci a mnoho skvělých sladkých i slaných receptů
naleznete na www.philly.cz/menu
naleznete na www.philly.cz/menu