Nový kulinářsko-cestopisný cyklus Vůně albánské kuchyně s Miroslavem Donutilem 3. díl přibližuje prostřednictvím herce Miroslava Donutila a režiséra George Agathonikiadise albánskou kuchyni a zároveň seznamuje s místní historií i místopisem (Premiéra)
Začínáme povídáním o bylinkách a přecházíme do města Korča. V Korči navštívíme tavernu, kde dělají výborné klobásy. Ty se přímo v Korči také vyrábějí, jdeme se podívat do výrobny uzenin.
Začínáme povídáním o bylinkách a přecházíme do města Korča. V Korči navštívíme tavernu, kde dělají výborné klobásy. Ty se přímo v Korči také vyrábějí, jdeme se podívat do výrobny uzenin.
Navštívíme umělecké lyceum, pivovar, keramika Vasilaqa Kolevicu, který je také autorem masek, jež pokrývají stěnu divadla v Korči. Popovídáme si s ředitelkou tohoto divadla. A na závěr jede George s rybářem chytat vzácný druh pstruha ochridského na Ochridské jezero.
Vůně albánské kuchyně s Miroslavem Donutilem 3. díl můžete sledovat 22. 1. 2020 od 21,20 hodin na ČT2!
Zdroj, foto: Česká televize