Název knihy: Zázračná síla čokolády
Autor: Cal Oreyová
Nakladatelství: Euromedia Group k.s., Ikar
Rok vydání: 2011
Počet stran: 328 str.
Cena: 249 Kč
Věděli jste, že „potrava bohů“ – čokoláda posiluje imunitní systém, snižuje riziko oběhových a nádorových onemocnění, cukrovky, obezity, zkvalitňuje život, obsahuje antioxidanty a velké množství látek působících na naši psychiku?
Seznamte se s historií čokolády, jejím použití pro zdraví, v kosmetice i kuchyni. Navíc můžete vyzkoušet desítky receptů a pětidenní stravovací plán s čokoládovými pokrmy. Zkrátka a dobře: I zakázané ovoce se může stát lékem!
K seznamu zdravých potravin si pod kapustičky, celer a špenát připište také čokoládu. Je to antioxidant, pomáhá ředit krev podobně jako acylpyrin, zvyšuje množství dobrého HDL cholesterolu a snižuje špatný LDL cholesterol, zpomaluje nádorové bujení.
Čokoládu potřebujete každý den. Čím je čokoláda tmavší, tím obsahuje více kakaa a tím je lepší. A toto se týká především vlivu čokolády na srdce. Také diabetici mají důvod, proč se z hořké čokolády radovat - poměr kakaa a jiných přísad funguje jako vahadlo, čili čím více kakaa, tím méně cukru. A to je dobrá zpráva pro každého, kdo musí minimalizovat výkyvy hladiny inzulinu v krvi.
Obsah:
Ořechy a čokoláda
Snoubení vína a čokolády
Kakao a dlouhověkost
Léčba čokoládou
Čokoládová krása aneb Čokoláda v kosmetice
Výrobci čokolády, degustace a exkurze, muzea čokolády
Radost vaření s čokoládou
Tuto knihu Zázračná síla čokolády koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.
Vendi V.
ChytráŽena.cz