Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 tipů jak na minimalistický domov

7. 02. 2024 | Moderní bydlení
Období 50. let 20. století se neslo v duchu minimalismu. Vše započalo uměním, kdy se ze sochařství a malířství směr rozšířil do architektury, designu, filmu, filozofie a literatury. Dnes je nejen součástí běžného života, ale i myšlení. V současnosti jsme obklopeni konzumem a neustálým proudem informací, proto je důležité vytvořit ze svého domova bezpečnou a komfortní zónu. A k tomu pomůže právě minimalistický interiér.

Mít minimalistický domov se snadněji říká, než praktikuje. Všude se nabízí nespočet příležitostí, kdy si lze  (často za pár korun) zakoupit různé interiérové dekorace a doplňky. Pak ale, než se nadějeme, se ve svém domově s neskutečným množstvím věcí necítíme komfortně. Nabízíme vám tedy řešení jak mít minimalistický a funkční domov, abyste se v něm cítili skvěle.

5 tipů jak na minimalistický domov    1) Méně je více


Velikonoce, Vánoce, Halloween nebo Valentýn, vždy se najde příležitost pro koupi nějaké, třeba sebemenší dekorace. A jednou přijdeme domů, a už je  prostě nemáme kam dát. Například o šatníku s oblečením se traduje, že to, co rok neoblečeme, bychom měli darovat anebo prodat. Jinak tomu není ani s dekoracemi a nadbytečnými věcmi. Všeho, co jste rok nepoužili, nebo je to zničené či rozbité, se zbavte – bez kompromisů. Domov je místo, kde trávíme nejvíce času. Mělo by být příjemným místem pro relaxaci, ale i pro setkávání se s těmi nejbližšími. Zkuste si udělat volnou chvíli pro roztřídění všeho nepotřebného. Začít můžete v kuchyni, pokračovat přes obývací pokoj až po ložnici a šatnu. Rozdělte nepotřebné věci do tří krabic: na vyhození, darování, oprava/ještě to použiji. Ten pocit po vytřídění je skvělý, vyzkoušejte si jej. Ne nadarmo se říká, že méně je více. Střídmost a jednoduchost jsou základem minimalistického stylu.

    2) Sjednoťte to


Nespočet barev, různé materiály, rozdílná provedení, laicky řečeno: každý pes jiná ves. To vše do minimalismu nepatří. Tento styl nemá působit na emoce ani rozptylovat. Že pro design nemáte cit?  V pořádku – tehdy se vyplatí konzultovat volbu s odborníky, kteří pomohou sladit materiály a barvy tak, aby v interiéru bylo příjemně. V minimalismu dejte přednost kvalitě před kvantitou a vybírejte z materiálů, které se dobře udržují a vypadají nadčasově, tudíž se jen tak neokoukají.

    3) Barvy s rozumemfunkční bydlení


Meruňkové zdi, zelený obraz a fialová pohovka? To dohromady v rámci minimalismu nepůjde.  Pokud se rozhodnete pro využití tohoto směru ve svém interiéru, vyhněte se kombinaci mnoha výrazných barev, ideálně zvolte pouze neutrální přírodní tóny. Barvy minimalismu, to jsou: bílá, odstíny béžové či šedé, černá a zemitá hnědá. Nic víc a nic míň. Dokážete si svůj domov v těchto barvách představit?

    4) Praktičnost, funkčnost a kvalita


Všeho moc škodí, u interiérového designu to platí dvojnásob. Při pořízení nového kusu nábytku či vybavování celého pokoje nebo domu je zapotřebí se zaměřit na několik důležitých faktorů. Prvním z nich je kvalita, dále funkčnost a pak také praktičnost. Nábytek by měl být vyroben z kvalitních materiálů – jednak aby vydržel a vypadal po letech stále jako nový, jednak aby péče o něj byla snadná. Vybírejte nábytek u renomovaných značek a výrobců, kteří jsou schopni propojit jednotlivé prvky celého interiéru tak, aby vznikl unikátní komplexní prostor s přesahem do minimalismu.

    5) Lehkost a vzdušnost


Minimalistický prostor se vyznačuje lehkostí a vzdušností. Jak ji ale zakomponovat do interiéru? Vyhněte se zdobenému nábytku, ale i mohutným konstrukcím. 
Pocitu vzdušnosti v interiéru dosáhnete i volbou světlých barev podlahy a stěn. Nezapomeňte na dostatek denního světla a správnou volbu osvětlení. V neposlední řadě omezte množství dekorací a doplňků, které výslednému vzhledu ve větším množství spíše škodí.


Zdroj, foto: LAGO


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 5 tipů jak na minimalistický domov:

5 tipů jak na minimalistický domov
5 tipů jak na minimalistický domov
5 tipů jak na minimalistický domov
5 tipů jak na minimalistický domov
5 tipů jak na minimalistický domov
5 tipů jak na minimalistický domov
5 tipů jak na minimalistický domov
5 tipů jak na minimalistický domov
5 tipů jak na minimalistický domov
5 tipů jak na minimalistický domov
5 tipů jak na minimalistický domov
5 tipů jak na minimalistický domov
5 tipů jak na minimalistický domov
5 tipů jak na minimalistický domov
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles