Podzimní želírování od Labety
Kdo by neměl rád ovoce? Jde přeci o přirozený zdroj vitaminů a energie. Čerstvé ovoce ho sice obsahuje nejvíce, ale co když dostaneme chuť třeba na meruňky zrovna v zimě? 
Co takhle si ovoce připravit v různých podobách a mít je k ruce po celý rok? Takový malinový džem se bude parádně hodit na slepování cukroví. Bezinky zavařené vcelku zase poslouží jako skvělý kompot k nedělnímu obědu. A když pár čerstvých ostružin či borůvek dáme zamrazit, můžeme se na
zavařování či želírování vrhnout kdykoliv během roku. Až bude čas a chuť. Není potřeba se honit v hlavní sezoně v teplých letních měsících, kdy máme pomyšlení spíše na radovánky u vody než pocení se v kuchyni.
A jak že to zavařování a želírování probíhá?
Vybereme ovoce, které chceme zpracovávat. Zvolíme, jaký typ koncového produktu chceme. Způsobů, jak zavařovat je hned několik. V páře, v hrnci, v troubě, v domácí pekárně, někdo zavařuje dokonce i v myčce nádobí. Záleží na vás, jaký postup je vám pohodlnější. Pokud se chystáme na marmelády nebo džemy, pustíme se do želírování, což znamená, že k rozmixovanému ovoci přidáváme
želírovací cukr Labeta dle požadavku sladkosti a vznikne nám tužší ovocná hmota.

Chceme-li zavařeninu hustšího charakteru, budeme potřebovat také několik lžic
kyseliny citronové od Labety. Ta pomůže zavařeninu zakonzervovat a právě díky ní si ovoce udrží déle svoji barvu a získá lepší chuť. Želírovacích prostředků je několik typů. Proto vždy vezměte ten správný, dle kyselosti zavařovaného ovoce. Pomůže vám například
tahle šikovná tabulka.
Vyznáváte-li zdravý životní styl, doporučujeme vyzkoušet
třtinový želírovací cukr, který si navíc zachová svou mírně karamelovou chuť. V nabídce Labety je také
BIO želírovací cukr.
Pravidla soutěže:
Soutěž o balíčky na podzimní zavařování od Labety probíhá od pondělí 27. srpna do neděle 2. září 2018.
Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli
soutěžní otázku a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny údaje.
3 z vás, kteří splní pravidla soutěže, získají balíček na podzimní zavařování od Labety.
Vyhodnocení soutěže proběhne dne 3. září 2018 a výherci budou zveřejněni v kategorii
Výherci soutěží. Výhry budou výhercům doručeny nejpozději do 30. září 2018 na adresu uvedenou u nás v registraci
.
Nápovědu najdete na stránkách Labeta