Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 26.11. 2024
Dnes má svátek Artur
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Soutěž o pomocníky do kuchyně od Pečeníjeradost.cz

12.12. - 18.12. 2016 | Aktuální soutěže
Blíží se čas Vánoc a pečení. Přípravu cukroví i dalších vánočních dobrot vám usnadní rostlinný tuk Hera máslová příchuť, který v sobě snoubí pohodlí rostlinného tuku a vonné máslové aroma. Těsto se díky ní mnohem lépe zpracovává. Báječně se hodí nejen na běžné pečení, ale díky zvýšenému obsahu tuku také na přípravu krémů různých příchutí. Krém z ní připravený je pevný a dobře tvárný.

Práce s rostlinným tukem Hera máslová příchuť je navíc opravdu rychlá. Ihned po vyjmutí z lednice se skvěle pojí s dalšími ingrediencemi.

Hledáte-li inspiraci na přípravu vánočních dobrot pro své blízké, nechejte si poradit od značky Hera a navštivte webové stránky www.pecenijeradost.cz.


VČELÍ ÚLY S LIKÉROVÝM KRÉMEM


na linecká kolečka:vánoční úly
300 g hladké mouky
200 g Hery máslová příchuť
100 g moučkového cukru
1 žloutek, Kůra z 1 citronu

na ořechovou směs:
100 g dětských piškotů
80 g namletých vlašských ořechů
100 g cukru moučka
100 g Hery máslová příchuť
1 – 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu
moučkový cukr na vysypání formiček

náplň:
100 g Hery máslová příchuť
3 lžíce hustého vaječného likéru
moučkový cukr podle chuti, semínka z jednoho vanilkového lusku

Nejprve si upečte podkladová kolečka z klasického lineckého těsta. Z všech vychlazených surovin vypracujte těsto, které nechejte hodinu až dvě odpočívat v lednici, zabalené v potravinářské folii.
Poté těsto vyválejte na pomoučené ploše. Vykrajujte kolečka, hladká nebo ozdobná. Ta vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C. Bude to trvat 6 – 10 minut. Záleží na troubě i na velikosti koleček, výšce těsta.
Velikost koleček zvolte podle velikosti formičky na úlek. Prodávají se různé druhy. Doporučujeme koupit formičku rozevírací.
Linecká kolečka musí vychladnout a vy si připravte směs na ořechové úly.
Piškoty rozmixujte nebo rozdrťte válečkem na těsto. Přidejte namleté ořechy a cukr. Pokud máte výkonný mixér s velkou nádobou, můžete piškoty i ořechy rozmixovat společně a potom jen přidat cukr. Vsypejte kakao, měkkou Heru a rum. Vypracujte pevnou hmotu, která nebude lepit. V případě potřeby přidejte pár rozdrcených piškotů. Tuto hmotu dejte hodně vychladit do lednice, na hodinu až dvě. Bude se vám potom lépe odlepovat od formičky.
Připravte si také krémovou náplň. Heru vyšlehejte s vaječným likérem a ochuťte cukrem. Nakonec přidejte semínka vyškrábnutá z jednoho vanilkového lusku. Pořádně rozmíchejte.
Formičky na úly pořádně vysypejte moučkovým cukrem a vložte do nich kousek ořechové hmoty. Důkladně ji utlačte a prstem vytlačte do středu úlu dírku. Do té naplňte likérový krém, přiklopte lineckým kolečkem a opatrně rozevřete formičku. Takto pokračujte, až nebudete mít ani kolečka, ani ořechovou hmotu, ani máslový krém.
Uchovávejte v chladu.

Pravidla soutěže:
Soutěž o pomocníky do kuchyně od Pečeníjeradost.cz probíhá od pondělí
12. prosince do neděle 18. prosince 2016.   Pravidla vyhodnocování týdenních soutěží.

Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli soutěžní otázku a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny povinné údaje.


2 z vás, kteří splní pravidla soutěže, získají pomocníky do kuchyně od Pečeníjeradost.cz


Vyhodnocení soutěže proběhne dne 19. prosince a výherci budou zveřejněni v kategorii Výherci soutěží.  Výhry budou výhercům doručeny nejpozději do 31. prosince 2016 na adresu uvedenou u nás v registraci.


Nápovědu hledejte na stránkách Pečeníjeradost.cz
Soutěž skončila

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !