Podzim se nám utekl letos nějak rychle a už tu máme zimu. Každodenní shon, sedavý způsob života, stres a nedostatek času sami na sebe nás může zase rychle vrátit k nezdravým návykům.
Proč to nezměnit a nezkusit v práci k obědu něco nového? Zapomeňme na vlašák s rohlíkem, či čínu plnou glutamátu. Díky středomořským kuskusům a italským polévkám od
LeGracie si můžeme připomenout dovolenkovou atmosféru a také udělat něco dobrého pro naše tělo.
Kuskusy mají stejně jako ostatní jídla od LeGracie společné to, že jsou za několik minut hotová, bez krájení a složitých příprav je zvládnou připravit i „nekuchaři“ a přitom všem jsou zcela bez chemie a chutná. Kuskusy přitom stačí zalít vodou a nechat odstát. Kuskusy se nevaří, a tak jsou vhodné jako alternativa pro obědy v práci, či rychlá teplá večeře pro rodinu.
Kuskus Vario v sobě skrývá pravou esenci léta. Vedle kuskusu je v něm skvělý poměr zeleniny a křupaných kukuřičných vloček, které dodají jídlu nezapomenutelnou konzistenci a chuť. Nejlépe chutná s čerstvě nastrouhaným parmazánem, nebo s chuťově výraznějším zralým čedarem. Novinkou je
kuskus Zante, který odkazuje na prosluněné Řecko – je plný oliv a sušených sladkých rajčat.
Kuskus Basilicata vytvořila Simona Hošnová jako vzpomínku na jih její oblíbené Itálie:
„Itálie je moje srdeční záležitost. Přejedu hranice a mám pocit, že tam patřím – skvělá káva a víno, jedinečná kuchyně a obrovská úcta k surovinám a jejich zpracování. Každý říká, že čím více jedete na jih, tím více toto pořekadlo platí.“ V kuskusu Basilicata najdeme neobvyklý mix ingrediencí jako jsou mandle, rozinky a pikantní paprika, který v ústech vytvoří hotovou symfonii.
V chladnějších obdobích roku se však také rádi vracíme k polévkám, které nejen potěší chuťové buňky, ale také zahřejí. V pošmourném počasí si každý rád pochutná na vydatné, s láskou připravené polévce, jejíž ingredience jsou pečlivě pěstovány českými farmáři, vybírány a šetrně sušeny. LeGracie připravila čtyři polévky patřící do italské řady, které lze jednoduše uvařit jen za pomocí vody, oleje a špetky soli během 20 minut. Dolce je jemná zeleninová polévka s jáhlami „jako od maminky“, která pohladí bříško svými bezlepkovými ingrediencemi a kuchyň krásně provoní petrželkou. Vigna je tak trochu hrstková polévka po italsku s fazolkou mungo a pohankou. Avena je hustá krémová ovesná polévka, která chutná nejlépe dohladka rozmixovaná. Naproti tomu Umbrie je hustá luštěninová polévka, ve které „stojí lžíce“, a která zasytí i pořádného muže.
S LeGracií je vaření legrace a zábava.
Pravidla soutěže: Soutěž
o chutné a zdravé obědy od LeGracie probíhá od pondělí 14. listopadu 2016 do neděle 20. listopadu 2016.
Pravidla vyhodnocování týdenních soutěží.
Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli
soutěžní otázku a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny povinné
údaje.
5 z vás, kteří splní pravidla soutěže, získá balíček chutných a zdravých obědů od LeGracie.
Vyhodnocení soutěže proběhne dne 21. listopadu 2016 a výherci budou zveřejněni v kategorii
Výherci soutěží. Výhry budou výhercům doručeny nejpozději do 15. prosince 2016 na adresu uvedenou u nás v registraci.