První krémový sýr vyrobil v roce 1872 americký lékař William Lawrence. Svůj název získal tento sýr o osm let později podle amerického města Philadelphia.
Sýr Philadelphia byl pojmenován právě podle tohoto známého města, neboť bylo považováno za symbol čistoty a proslulo pokrmy vyznačujícími se vysokou kvalitou a lahodnou chutí.
Sýr Philadelphia si získal svoji oblibu ve světě díky své kvalitě a všestrannému použití. Navíc si jako jediný při tepelné úpravě zachovává svoji konzistenci a jeho chuť zůstává nezměněna.
Sýr Philadelphia používají při přípravě slaných i sladkých porkmů přední čeští kuchaři a cukráři z nejlepších restaurací a hotelů, například kavárna a restaurace Bakeshop, hotel Kempinski nebo hotel Alcron pod vedením Romana Pauluse, držitele Michelinské hvězdy. Jedná se o stoprocentně přírodní sýr, kde nejsou v rámci výroby použity žádné konzervanty. Lze jej tedy použít nejen pro vaření, ale i pro pečení nebo přímou konzumaci.
Sýr Philadelphia se objevuje na trhu v několika variantách, klasické Philadelphia Original nebo odlehčené Philadelphia Light.
Dále je
sýr Philadelphia dostupný v příchutích s bylinkami nebo fetou a okurkami. Novinkou je Philadelphia Milka, která potěší především děti a všechny milovníky sladkých chutí.
Mnoho receptů na slaná i sladká jídla, ze kterých nebudete vědět, které si dříve vybrat, naleznete na stránkách
www.philly.czPravidla soutěže:
Soutěž o
praktické piknikové koše od Philadelphie probíhá od pondělí 18. června do neděle 1. července 2012.
Pravidla vyhodnocování týdenních soutěží.
Dárky získají soutěžící, kteří zodpověděli správně na soutěžní otázky a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny povinné údaje.
5 z Vás získá praktický piknikový koš od Philadelphie.
Vyhodnocení soutěže proběhne dne 2. července 2012 a výherci budou kontaktováni a zveřejněni v kategorii Výherci soutěží.Výhry budou výhercům doručeny do 30ti dní poštou na adresu uvedenou u nás v registraci.
Každý den 1 nová soutěžní otázka. Výherci budou vybráni pouze ze čtenářek, které odpověděly správně na všechny soutěžní otázky.
Odpovídat můžete až na 4 otázky zpětně (tzn. v pátek můžete odpovídat na otázku z pondělí). Poslední den, kdy můžete odpovídat na tyto otázky je dnem, kdy soutěž končí, tedy neděle 1. července 2012.
Správnou odpověď k otázkám hledejte na stránkách
sýru www.philly.cz