Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.11. 2024
Dnes má svátek René
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když vaří táta 21.10. 2012 - Tak trochu americké vaření

21. 10. 2012 | Televizní tipy
Tak trochu americké vaření s tradiční českou omáčkou v pořadu Když vaří táta s datem 21.10. 2012 na Prima family. Martin Polačko má rád jednoduchá jídla, ale zajímavé kombinace chutí. A kluci zase mají rádi první a poslední chod dnešní „provařené“ neděle. Nejslavnější salát z fast foodu Coleslaw a vláčné brownies, hnědé díky kvalitní čokoládě.

O salátu Coleslaw najdeme zmínku v americkém tisku už v roce 1794, ale populární salát pochází z Holandska a táta naučí Jakuba vyslovovat koolsla, což v překladu znamená zelný salát. Tajemství jeho úspěchu tkví v čerstvosti a dostupnosti všech surovin. Martin také koupil dobrou pražskou šunku vcelku. Opeče ji na másle, nakrájenou na silnější plátky.

 Když vaří táta 21.10. 2012 - Tak trochu americké vařeníA k šunce báječně pasuje křen, tentokrát ve formě tradiční křenové smetanové omáčky. Nevšední spojení chutí pečeného a uzeného lososa nabídne pomazánka od babičky, která chutná Jakubovi, přestože si původně myslel, že nemá rád ryby. A fenykl a kopr jsou další výrazné ingredience, jež tuto rybí pomazánku se smetanou dochutí. Jednoduchým jídlem podle Martinova gusta jsou gratinované brambory s houbami.

Hlavní šéfkuchař pořadu Když vaří táta s datem 21.10. 2012 si vystačí s krémovými žampiony, jež si orestuje na másle. Dnes vůbec spotřebujeme hodně másla a nejvíc na sladkou závěrečnou tečku – brownies, jichž se už nemůže Mates dočkat. Martin se naučí péct koláč od Ivety, aby už kluci nepochybovali o jeho pekařských kvalitách. Nechť se v neděli podvečer podívají na Primu family na tátovo vaření s kluky také všichni ti, kteří se bojí, že je pro ně příprava domácí bramborové kaše moc složitá. Není, je to hračka!

Když vaří táta – 21.10. 2012:

Salát Coleslaw není jen zelný salát, ale smíchá se s kořenovou zeleninou. S nastrouhanou mrkví a celerem, o což se postará Jakub, táta najemno nakrájí zelí, které lze také nakrouhat. Aby byl salát pěkně vláčný, spojí se majonézou a dochutí octem, cukrem, pepřem a solí. V tradičním receptu je také cibule.
Na křenovou omáčku se šunkou si nejprve uděláme bešamelový základ, který hodinu za občasného míchání provaříme a pak zjemníme smetanou. Do omáčky nastrouháme čerstvý oloupaný křen, cukr a dochutíme. Podáváme s kaší, ale dobré jsou například i noky nebo knedlíky.

Domácí pomazánka s lososem se musí nechat po promíchání všech ingrediencí nechat pořádně vychladit v lednici, aby se chutě ryby, fenyklu a kopru dobře rozležely. Pokud nechceme jako druhou složku použít lososa čerstvého, můžeme do pomazánky nakrájet losos uzený.

Gratinované brambory s houbami mohou být výbornou a zajímavou přílohou, ale také samostatným chodem. Díky mléku, trošce dobrého bílého vína a následnému povaření a zapečení jsou totiž velmi lahodné.

Tipy a triky z pořadu Když vaří táta s datem 21.10. 2012:

Lépe se strouhá a křupe zelí  Když vaří táta 21.10. 2012 - Tak trochu americké vařenívychlazené.
Krémové žampiony přidáme tam, kde chceme, aby jídlo mělo výraznější chuť, či když chceme vzbudit iluzi hříbků.
Do jídla vždy dávejte tak dobré víno, jaké byste chtěli potom k jídlu sami pít.
Javorový sirup můžeme nahradit medem.
Aby se nám vejce v horké čokoládě nezdrcla a neměli jsme míchaná vajíčka v čokoládě, musíme tekutou hmotu po odstavení ze sporáku nechat chvilku vychladnout.
Mandlovou „mouku“ si buď koupíme hotovou, nebo si doma nameleme mandle.
Pekáč pod brownies už nemusíme vymazávat, těsto obsahuje tolik másla, že to není třeba.

Sledujte další díl pořadu Když vaří táta
již tuto neděli 21.10. 2012 od 18.00 na Prima family


Zdroj, foto: Prima family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Když vaří táta 21.10. 2012 - Tak trochu americké vaření:

 Když vaří táta 21.10. 2012 - Tak trochu americké vaření
 Když vaří táta 21.10. 2012 - Tak trochu americké vaření
 Když vaří táta 21.10. 2012 - Tak trochu americké vaření
 Když vaří táta 21.10. 2012 - Tak trochu americké vaření
 Když vaří táta 21.10. 2012 - Tak trochu americké vaření
 Když vaří táta 21.10. 2012 - Tak trochu americké vaření
 Když vaří táta 21.10. 2012 - Tak trochu americké vaření
 Když vaří táta 21.10. 2012 - Tak trochu americké vaření
 Když vaří táta 21.10. 2012 - Tak trochu americké vaření
 Když vaří táta 21.10. 2012 - Tak trochu americké vaření
 Když vaří táta 21.10. 2012 - Tak trochu americké vaření
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
koukám jak puk,že dnešní programy jsou jaksi přehlcené samým vařením.ráda sleduju pořady o vaření,ale tohle mi už leze na nervy.to za chvíli budou pořady,kde vaří děti,babičky,atd...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles