Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 22.11. 2024
Dnes má svátek Cecílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

KAKI – zásobárna vitamínů

9. 11. 2006 | Škola vaření

KAKI churma je subtropický opadavý strom z čeledi Ebenovitých, pocházející z Číny a Koreje.


Kaki se pěstuje v subtropech celého světa. Plodem je kulovitá, zploštělá nebo protáhlá bobule se zeleným pevným kalichem, žlutooranžové až červené barvy. Tak trochu kaki připomíná rajčata. Dužnina, která u k nám dovážených odrůd neobsahuje semena, je tuhé až mazlavé konzistence a má velmi sladkou chuť. Do České republiky se červené lesklé plody dovážejí nejčastěji ze Španělska či Izraele.


Zásobárna vitamínů

Kaki je velice bohaté na uhlohydráty a bílkoviny, z vitaminů jsou to A, C a E. Dále je kaki dobrým zdrojem draslíku a fosforu a také esenciálních aminokyselin. Cení se také jeho projímavý účinek.


Konzumace

Nezralé plody mají vyšší obsah tříslovin a jsou svíravě trpké, a proto je třeba nechat je dozrát při pokojové teplotě až do velmi měkkého stavu. Plody se konzumují za studena – oloupené i se slupkou, ale také se suší, jako například fíky.


Vyzkoušejte si připravit výbornou Jemnou pěnu z kaki nebo Salát z kaki s kozím sýrem.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ted ho akorat kostuji mozna by chtelo trochu vic dozrat neni uplne sladoucke ale jinak fajn zase zmenaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dnes jsem ho zrovna snědla,bylo krásn+ sladoučké.Celá tato rubrika je moc pěkná a poučná.
Obrázek uživatelky
profil
Velmi si cením na Chytré ženě, že zde má výše uvedenou rubriku. Dříve jsme vařily klasicky, podle receptů našich maminek a babiček. Dnes je tolik nových surovin, že jsem velmi ráda, že se mohu poučit, jak s novými výrobky zacházet.
Obrázek uživatelky
profil
tak to jsem neslyšela, ale nemohu znát kdeco, já vím.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles