Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 22.11. 2024
Dnes má svátek Cecílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nové trendy v kuchyni - convenience produkty

9. 03. 2009 | Škola vaření
S obnovením tržního hospodářství se u nás začíná výrazně prosazovat hledisko hospodárnosti. Dosud převažuje v naší kuchyni používání nezpracovaných surovin a tím spojený velký podíl ruční práce.

Použití neopracovaných surovin sice snižuje finanční náklady, ostatní však stoupají. Je více potřeba kuchařů, kteří jsou schopni odpovídajícím způsobem je zpracovat. Opatření ke snížení nákladů však nesmí vést ke snížení kvality jídla. Jejich dosažení však není možné tradičními prostředky. V zahraničí se již běžně používají tzv. convenience. Je to mezinárodní výraz pro potraviny již určitým způsobem zpracované. Významnou skupinou convenience tvoří potraviny se zkráceným procem (dehydrované polévky, přílohy, omáčky, dezerty, ...).

PotravinyDoba přípravy se zkracuje z několika hodin na několik minut. Kromě zkrácení času přináší výrobky i další řadu výhod. Obsahují bez ohledu na sezonu vždy předepsané suroviny v prvotřídní kvalitě. Není nutné odborné skladování, staní suchý a chladný sklad. Jsou koncentrované, proto nepotřebují tolik místa. Mají dlouhou dobu použitelnosti, řádově několik měsíců. Nejsou použity umělé konzervační prostředky. Nevzniká organický odpad.

Dehydrované výrobky pro kuchyni nabízí i u nás řada firem. Použítí výrobků v moderní kuchyni. DEMI-GLACE je tmavý masový výtažek, zahuštěný jíškou a provařením zredukován do sirupové konzistence. S použitím demi-glace se celý proces zkrátí na několik minut. Dehydrovaný demi-glace rozmícháme metlou v teplé vodě přivedeme k varu a za občasného míchání krátce provaříme na mírném ohni.


Horazu - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !