Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 10.10. 2024
Dnes má svátek Marina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Ivana Břešťáka

28. 02. 2020 | Televizní tipy
Televizního reportéra a publicistu dostala vážná psychická nemoc až na dno a vyřadila ho na několik let i z profesionálního života. Pořad 13. komnata Ivana Břešťáka připravili: S. Chytrová, A. Lněnička a V. Olmer  (Premiéra)

Televizní reportér Ivan Břešťák patřil k těm nejznámějším mediálním tvářím. Pracoval pro Českou televizi, publikoval v řadě deníků a časopisů a posléze se stal na konkurenční televizi populární hvězdou. Jeho reportáže, mapující především oblast organizovaného i mezinárodně organizovaného zločinu, sledovaly miliony diváků.

13. komnata Ivana Břešťáka prozradí, že jako dítě s výrazným hudebním nadáním vystupoval v souboru Bambini di Praga. Po skončení základní školy začal studovat na gymnáziu Nad Štolou, vyhlášeném pro studenty působící ve vrcholovém sportu. Ivan hrál závodně volejbal v dorostenecké lize ve Středisku vrcholového sportu Rudá hvězda Praha. Ale především miloval film a po maturitě chtěl studovat FAMU, kam se kvůli kádrovému profilu rodičů nedostal. Po vojně 13. komnata Ivana Břešťákapracoval jako rekvizitář na Barrandově. Po roce 1989 začal psát do nově vznikajících deníků a časopisů, ale stále ho přitahovala vizuální mediální sféra, proto externě natáčel televizní reportáže a přihlásil se do konkurzu na redaktora.

Jako reportér se podílel na velkém množství pořadů. Aby obrovské pracovní nasazení vydržel, pomáhal si prášky a současně ve velkém konzumoval alkohol. To ve spojení s těžkou bipolární afektivní poruchou, kterou mu lékaři diagnostikovali, způsobilo jeho pád: nedbal několikerého varování od odborníků, nadřízených, přátel ani kolegů, aby s nezřízeným životem skončil. V roce 2007 dostal z televize vyhazov a ocitl se na dlažbě.

13. komnata Ivana Břešťáka prozradí, že nepomohla ani následná hospitalizace v Bohnicích, znovu se vracel k sebezničujícímu způsobu života. Ten mu rozvrátil rodinu. Manželka od něj odešla s dcerou, přišel o majetek i byt. Přespával v keřích nebo odstavených vagonech na nádraží a uvažoval i o sebevraždě. Opakovaně se ocitl v bohnické léčebně, kde pro něj lékaři hledali vhodnou kombinaci medikamentů s podmínkou, že přestane pít. Doslova za pět minut dvanáct se rozhodl, že se chce závislosti zbavit. Sebral zbytky vůle, kterou si pamatoval ze svého sportovního období, a dokázal to. Pomohlo mu i to, že se zpráva o jeho životní situaci ocitla v respektovaném týdeníku. Dostal novou šanci a úspěšně působil v PR agentuře. O svém příběhu napsal knihu. Nyní je v invalidním důchodu, ale stále publikuje a angažuje se v charitativní organizaci, která pomáhá lidem, postiženým maniodepresivní nemocí.

Pořad 13. komnata Ivana Břešťáka můžete sledovat 28. 2. 2020 od 21,10 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Ivana Břešťáka:

13. komnata Ivana Břešťáka
13. komnata Ivana Břešťáka
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Diamanty