Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 15.10. 2024
Dnes má svátek Tereza
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Josefa Dvořáka

26. 01. 2018 | Televizní tipy
Populární herec a komik, známý z televize, divadla i filmu, se musel v životě potýkat s mnohými těžkými chvílemi i zdravotními potížemi. Pořad 13. komnata Josefa Dvořáka připravili: B. Kubíková, J. Nekvasil a Z. Zemanová .

Josef Dvořák se narodil 25. dubna 1942 v Horní Cerekvi, pak se rodina přestěhovala do Kadaně. Jeho cesta na jeviště a před filmové a televizní kamery nebyla přímá. Vyučil se automechanikem, působilo na něj kouzlo divadelního zanícení rodičů-ochotníků, ale divadlo si zamiloval až pod vlivem Kladivadla, které v Kadani hrálo.

V pořadu 13. komnata Josefa Dvořáka se dozvíte, že se učil, jak sám říká, od „polovičních amatérů“, dobré i špatné, žádnou hereckou školu nevystudoval, nebyl připravený na „velký svět“. Tvrdí o sobě, že byl mamánek, závislý na rodině. Na vojně trpěl, v Praze poté taky. Rodinu mu však nahradilo divadlo. I když neměl žádného učitele ani rádce, za sebou žádný tým. Jen v jediném 13. komnata Josefa Dvořákaobdobí nedokázal vylézt na jeviště: když při autonehodě zemřela dívka, kterou miloval. Po této tragédii si vzal neplacené volno a měsíce truchlil. Zachránilo ho, že z divadla dostal nůž na krk, že se buď vrátí, nebo skončí.

Ostatně všechno v jeho životě se točilo kolem divadla a kvůli hraní v divadle zanedbával své blízké. V roce 1972 přešel z Kladivadla do Semaforu, v devadesátých letech založil Divadelní společnost Josefa Dvořáka, kterou s manželkou Jájou vede dodnes. Kdykoli byl nemocný, hrál – v tom se přirovnává ke komediantům, kteří nechtějí zklamat publikum. Vymstilo se mu to, když měl velké problémy s uchem, které ukončila až náročná operace. Představení nezrušil, ani když měl velké křeče v břiše.

Nechal se od manželky přesvědčit k vyšetření a vyslechl verdikt: rakovina. Věří, že hrobníkovi z lopaty ho vytáhli nejen doktoři, ale i jeho žena, která ho držela na přísných dietách.

Dnes má dobré vztahy s bývalými manželkami i potomky, především díky své současné ženě Jáje, která pořádá rodinné sešlosti. Je mu pětasedmdesát, a i když si kdysi myslel, že v tomto věku už bude jen číst, chodit na procházky a dívat se na filmy, zatím to nedokázal. Jeviště bezmezně miluje.

Pořad 13. komnata Josefa Dvořáka lze sledovat 26. 1. 2018 od 21,10 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Josefa Dvořáka:

13. komnata Josefa Dvořáka
13. komnata Josefa Dvořáka
13. komnata Josefa Dvořáka
13. komnata Josefa Dvořáka
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !