Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 21.09. 2024
Dnes má svátek Matouš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

13. komnata Václava Kolouška

5. 05. 2017 | Televizní tipy
Fotbalista, dvojnásobný mistr republiky a bývalý reprezentant musel na vrcholu kariéry svést boj se zhoubnou nemocí. Pořad 13. komnata Václava Kolouška připravili: M. Kosová, M. Hurt a Z. Gawlik.

Václav Koloušek, český fotbalista, záložník a dvojnásobný mistr republiky, se narodil 13. 4. 1976 v Mladé Boleslavi, kde také začala v místních mládežnických klubech jeho fotbalová kariéra. Na vojenskou základní službu odešel z FK Mladá Boleslav do Dukly Praha, které pomohl postoupit z druhé ligy mezi elitu. Dukla se později sloučila s prvoligovým klubem v Příbrami, kde pokračoval.

V pořadu 13. komnata Václava Kolouška se dozvíte, že ve svých jedenadvaceti letech se rozhodl zkusit zahraniční angažmá a přestoupil do jihoitalského klubu Salernitana Sport. Sezonu 1999/2000 odehrál ve 2. lize za klub Fermana Calcio a po sestupu klubu se vrátil hostovat do české nejvyšší soutěže. V létě 2000 jej na rok získala Sparta Praha, se kterou vyhrál mistrovský 13. komnata Václava Kolouškatitul, a v následující sezoně hostoval v FC Slovan Liberec, kde strávil zřejmě svoje nejlepší období – jako největší hvězda pomohl mužstvu k postupu do čtvrtfinále Poháru UEFA a spolu s kamarádem Jiřím Štajnerem byli pod trenérem Josefem Csaplárem hlavními strůjci senzační liberecké jízdy za titulem, vůbec prvním v historii klubu. Rok 2003 strávil v Liberci a pak si jej Josef Csaplár vytáhl do Slavie Praha, kde podepsal smlouvu na tři a půl roku. Když v květnu 2004 odehrál ligový zápas v Uherském Hradišti na půdě 1. FC Synot, ve kterém vstřelil branku, netušil, co ho čeká v nejbližší době. Václav Koloušek měl po zisku dvou mistrovských titulů a prvních zápasech v reprezentaci nakročeno k velké sportovní kariéře.

V pořadu 13. komnata Václava Kolouška se dozvíte, že všechno se změnilo v roce 2004, kdy do jeho života zasáhla zhoubná nemoc. Lékaři u něj zjistili akutní leukémii. Ocitl se v nelehké životní situaci, kdy byl na vrcholu své slibné sportovní kariéry náhle postaven před skutečnost, že bude muset bojovat o vlastní život. Boj se zákeřnou nemocí nebyl lehký a trval půl roku. Absolvoval několik cyklů chemoterapie, než mohl v listopadu téhož roku na tiskové konferenci veřejně oznámit, že je vyléčený – s tím, že ho nadále budou sledovat lékaři.

Ti mu totiž netajili, že na nemoc přišli „za pět minut dvanáct“, a že měl mimořádné štěstí: v posledních zápasech i při trénincích před zjištěním nemoci se mu totiž vyhýbaly úrazy, neboť i u sebemenšího poranění tu bylo obrovské riziko, že se leukémie rozvine do stavu, který by už nemuseli zastavit. Václav Koloušek měl štěstí v neštěstí. V následující jarní sezoně pak už stihl nastoupit do osmi ligových zápasů, i když zatím většinou pouze jako střídající hráč. V roce 2005 se přesunul do rakouských klubů FC Wacker Tirol Innsbruck a FC Magna Wiener Neustadt. Domů se vrátil v roce 2011; hrál za Zbrojovku Brno, pak FC Vysočina Jihlava. V roce 2014 se rozhodl s vrcholovým fotbalem skončit a odešel do rakouského klubu SV Weitra. Jako záložník s výbornou kopací technikou se fotbalu stále věnuje profesionálně, i když rakouskou regionální soutěž hraje spíš pro radost.

Pořad 13. komnata Václava Kolouška můžete sledovat 5. 5. 2017 od 21,30 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Václava Kolouška:

13. komnata Václava Kolouška
13. komnata Václava Kolouška
13. komnata Václava Kolouška
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !