Podtitul: Jezme chutně bez výčitek
Autor: Krisztina Vrábel
Nakladatelství: Noxi
Datum vydání: 1/2016
vazba: pevná
Formát: 217 x 217 mm
Počet stran: 168
Cena: 279 Kč
Ve vydavatelství Noxi vychází novinka pro každého, kdo se chce zdravě a plnohodnotně stravovat. Kniha 160g sacharidů - Jezme chutně bez výčitek vznikla jako reakce na lékařsky předepisované diety pro cukrovku a rezistenci na inzulín. Autorka v ví přináší chutné, originální a zábavné recepty pro všechny, které mají rádi dobré jídlo.
Nový zdravý přístup nejen k jídlu, ale i ke svému tělu a duši představuje dietní program maďarské autorky Krisztiny Vrábel. Tato dieta v praxi znamená tolik, že denně můžeme zkonzumovat 160 gramů sacharidů (v poměru snídaně 30, dopolední a odpolední svačina 20-20, oběd 50, večeře 40). Denní dávku je potřebné rozdělit na pět jídel, aby byl lidský organismus rovnoměrně zásobovaný energií a aby nekolísala hladina cukru v krvi.
V případě diety 160 gramů sacharidů se nekonzumují rafinované cukry, bílá mouka, limonády a alkohol.
Ideální je pro všechny lidi, kteří se chtějí ve svém těle cítit dobře. Potřebná je pro lidí, kteří mají cukrovku anebo problémy s cukrem v krvi.
Krisztina Vrábel nabízí sbírku zdravých receptů, při kterých si ani neuvědomíte, že se v něčem omezujete.
Ukázka z knihy 160g sacharidů
Před dvěma lety jsem byla velmi roztrpčená, když se zjistilo, že mám inzulinovou rezistenci, a dietolog mi dlouze vypočítával, které potraviny jsou pro mě ode dneška zakázané, kdy a kolik toho můžu sníst. Vaření (a jídlo) je mou vášní, programované a kontrolované stravování nebyla nikdy moje parketa.Jak se tohle všechno vůbec dá zvládnout, odměřovat každičký gram, jak dokážu tento jídelníček „vpašovat“ nejenom do svého, ale trochu i do života své rodiny? Dám si ještě vůbec v životě něco dobrého k jídlu? Tohle byly mé bezprostřední myšlenky. Když jsem se vzpamatovala z prvního šoku, začala jsem střízlivě zvažovat slyšené, stahovala jsem z internetu nutriční tabulky, začala jsem jídla třídit – a co je ještě důležitější – začala jsem se s nimi seznamovat na základě složení jejich surovin a výživných látek.
Situace se hned jevila veselejší, brzy jsem zjistila, že i v budoucnu mě čekají stejně pestrá a CHUTNÁ jídla jako dosud, jen musím změnit některé své návyky. Vyhostila jsem ze své kuchyně pšeničnou bílou mouku, místo ní používám celozrnné a semolinové mouky. Řekla jsem NE rafinovanému cukru a místo něj peču s přírodními sladidly. Zdánlivě nesmrtelnou dvojici příloh – brambory a rýži – jsem dokázala na tisíce způsobů nahradit zeleninou, celozrnnými moukami a saláty.
Podařilo se mi sestavit tuto velmi bohatou kuchařku a její kapitola o dezertech dokazuje, že se nemusíme vzdát ani sladkostí.
Tuto knihu 160g sacharidů koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Noxi.
ZUZI
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz