Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

160g sacharidů aneb Jezme chutně bez výčitek

11. 01. 2016 | Knižní tipy
Název knihy: 160g sacharidů
Podtitul: Jezme chutně bez výčitek
Autor: Krisztina Vrábel
Nakladatelství: Noxi
Datum vydání: 1/2016
vazba: pevná
Formát: 217 x 217 mm
Počet stran: 168
Cena: 279 Kč

Ve vydavatelství Noxi vychází novinka pro každého, kdo se chce zdravě a plnohodnotně stravovat. Kniha 160g sacharidů - Jezme chutně bez výčitek vznikla jako reakce na lékařsky předepisované diety pro cukrovku a rezistenci na inzulín. Autorka v ví přináší chutné, originální a zábavné recepty pro všechny, které mají rádi dobré jídlo.

Nový zdravý přístup nejen k jídlu, ale i ke svému tělu a duši představuje dietní program maďarské autorky Krisztiny Vrábel. Tato dieta v praxi znamená tolik, že denně můžeme zkonzumovat 160 gramů sacharidů (v poměru snídaně 30, dopolední a odpolední svačina 20-20, oběd 50, večeře 40). Denní dávku je potřebné rozdělit na pět jídel, aby byl lidský organismus rovnoměrně zásobovaný energií a aby nekolísala hladina cukru v krvi.

160g sacharidůV případě diety 160 gramů sacharidů se nekonzumují rafinované cukry, bílá mouka, limonády a alkohol.
Ideální je pro všechny lidi, kteří se chtějí ve svém těle cítit dobře. Potřebná je pro lidí, kteří mají cukrovku anebo problémy s cukrem v krvi.
Krisztina Vrábel nabízí sbírku zdravých receptů, při kterých si ani neuvědomíte, že se v něčem omezujete.

Ukázka z knihy 160g sacharidů

Před dvěma lety jsem byla velmi roztrpčená, když se zjistilo, že mám inzulinovou rezistenci, a dietolog mi dlouze vypočítával, které potraviny jsou pro mě ode dneška zakázané, kdy a kolik toho můžu sníst. Vaření (a jídlo) je mou vášní, programované a kontrolované stravování nebyla nikdy moje parketa.

Jak se tohle všechno vůbec dá zvládnout, odměřovat každičký gram, jak dokážu tento jídelníček „vpašovat“ nejenom do svého, ale trochu i do života své rodiny? Dám si ještě vůbec v životě něco dobrého k jídlu? Tohle byly mé bezprostřední myšlenky. Když jsem se vzpamatovala z prvního šoku, začala jsem střízlivě zvažovat slyšené, stahovala jsem z internetu nutriční tabulky, začala jsem jídla třídit – a co je ještě důležitější – začala jsem se s nimi seznamovat na základě složení jejich surovin a výživných látek.

Situace se hned jevila veselejší, brzy jsem zjistila, že i v budoucnu mě čekají stejně pestrá a CHUTNÁ jídla jako dosud, jen musím změnit některé své návyky. Vyhostila jsem ze své kuchyně pšeničnou bílou mouku, místo ní používám celozrnné a semolinové mouky. Řekla jsem NE rafinovanému cukru a místo něj peču s přírodními sladidly. Zdánlivě nesmrtelnou dvojici příloh – brambory a rýži – jsem dokázala na tisíce způsobů nahradit zeleninou, celozrnnými moukami a saláty.

Podařilo se mi sestavit tuto velmi bohatou kuchařku a její kapitola o dezertech dokazuje, že se nemusíme vzdát ani sladkostí.


Tuto knihu 160g sacharidů koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Noxi.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !