1. Pracujte postupně, věnujte se vždy jen jednomu úkolu
Time management začíná již při rozvržení práce. Jakmile děláte 10 věcí najednou, stáváte se otrokem svých úkolů. Zaprvé vás to rychleji vyčerpá a zadruhé tím ani náhodou nezískáte čas navíc, protože nic neděláte na sto procent. Pokud budete pracovat na úkolech jednotlivě a postupně, tak se nebudete muset zdržovat v práci přesčas. A to za to přeci stojí.2. Využijte dojíždění ve svůj prospěch
Jezdíte do práce městskou hromadnou dopravou a máte pocit, že je to úplně ztracený čas? To platí jen v případě, že pozorujete lelky za oknem. Není jediný důvod, proč dobu strávenou v autobuse nevyužít ke smysluplnějším činnostem. Konečně přeci můžete číst svoji oblíbenou literaturu, napsat pár mailů nebo vyřídit soukromé i pracovní telefonáty.3. Potraviny nakupujte jednou za tři týdny
Nenechte se zmátořit večerními nákupy potravin. Pořiďte si jídlo dopředu. Je to velmi jednoduché, stačí si rozdělit potraviny do tří skupin na čerstvé, trvanlivé a zmrazitelné. Čerstvé sníte během prvního týdne, trvanlivé v dalším týdnu a zmrazitelné si dopřejete ve třetím týdnu. Občas můžete spíž doplnit o čerstvý salát nebo pečivo, nákup vám tak zabere minimálně o polovinu méně času než dřív.4. Výbornou večeři si nechte uvařit v restauraci
Romantická večeře ve dvou jde i bez vyvařování a hromady špinavého nádobí. Můžete si zajít na romantickou večeři do restaurace, ale když se nikam nechce? Doba přeje dovozu jídla až před práh. Stačí zapálit svíčky, připravit talíře a kliknout na „objednat“. Dnes si nemusíte dělat hlavu s tím, co svému milému navaříte, večeři si můžete nechat dovézt. Čas je příliš vzácný na to, abychom ho trávili v kuchyni a mytím nádobí.A na co si dát pozor když si necháváte dovézt jídlo domů?
Je tomu již dávno, kdy rozvážkové služby dodávaly jenom pizzu. Dnes si můžeme s chutí objednat i sushi nebo českou kuchyni. Na rozvozy jsou však v důsledku větší vytíženosti a širší nabídky kladeny vyšší nároky. Často se stane, že jídlo nedorazí včas, je studené nebo ošizené. Jak s takovou situací naložit? Můžeme se vůbec bránit?Reklamujte jídlo, pokud není teplé
Jídlo by se mělo dovážet v termoboxu, to je zásada. Nemusí tomu však být pokaždé.Na první pohled banální rada. Když není jídlo teplé, reklamujte. Ano, napadne to každého z nás, ale problém nastává ve chvíli, kdy to skutečně chceme udělat. Některé restaurace nebo rozvozové služby na zpětné připomínky neberou ohledy.
Velikost porce by měla být stejná jako v restauraci
Některé restaurace mají tendenci šidit své „dálkové“ zákazníky. Je snazší někomu jídlo poslat v krabičce a vyhnout se přímé reakci, kdy hladovému zákazníkovi přijde scvrknuté maso s jedním bramborem. Pokud má mít kuřecí řízek s bramborovým salátem 150 gramů, nejde to dohánět objemným termoboxem nebo přílohovou zeleninou. Již od pohledu poznáte, že tak malou porci by si v restauraci nedovolili před vás postavit, a tak nemá cenu si jídlo vůbec vážit. Můžete si buď stěžovat, napsat recenzi na internetu, dát nízké hodnocení anebo dělat mrtvého brouka. Jen tu poslední možnost vám moc nedoporučujeme už v zájmu těch, kteří si na tom nešťastném místě budou chtít objednávat.
Zdroj: DameJidlo.cz