Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 07.10. 2024
Dnes má svátek Justýna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 nerozlučných parťáků mezi kreslenými postavami

18. 06. 2021 | Televizní tipy
-Komerční sdělení-

Přátelství je jedna z nejvýznamnějších hodnot, kterou v životě lze mít. Není tak divu, že je častým motivem filmů a seriálů, a to včetně těch animovaných. Parťáci bojující bok po boku proti nepříteli, kamarádství na život a na smrt – to jsou jedny z mnoha klasických scénářů těchto děl. U kreslených postav lze navíc vytvořit opravdu originální dvojice a sledovat jejich pestrobarevný vztah. Které jsou ty nejznámější?

Když se řekne animák, vybaví se spoustě lidí Walt Disney a jeho Mickey Mouse, který však přišel až v roce 1928. Za nejstarší kreslené dílo je považován krátký film Fantasmagorie z roku 1908. Necelou minutu a půl trvající snímek francouzského autora Cohla byl nakreslen celý ručně, což platí i pro řadu dalších animáků ještě dlouho poté. Není to ale jen o filmech a seriálech, animované postavy znají také milovníci her. Jednou z prvních a dodnes nejznámějších je například Prince of Persia z roku 1989, v novém tisíciletí si herní fanoušci po celém světě oblíbili dvojici ze série Ratchet & Clank.

Kreslení postav nabízí na rozdíl od psaní klasických scénářů téměř neomezené možnosti. Vdechují život hračkám, znázorňují divoký vztah kočky s myší nebo společné soužití intergalaktických bytostí. Vybrali jsme pět populárních kreslených dvojic, které by v hraných dílech nebylo možné tak hezky znázornit a jejichž vztah je v mnoha ohledech inspirací i pro mezilidská přátelství.

Tom a JerryTom a Jerry


Asi nejpopulárnější kreslená dvojice známá po celém světě. Vztah mazané myšky Jerryho odolávající lovícímu kocourovi Tomovi nebyl dlouho zrovna přátelský. Hlavní zápletka spočívala v honu kočky na myš, jehož výsledkem byl vždy bolestivý závěr pro kocoura Toma, který v seriálu komickým způsobem zemřel celkem desetkrát. Postupně se však tvůrci rozhodli pro vlídnější zápletky a z Toma a Jerryho se stali nerozluční parťáci vyrážející za společným dobrodružstvím. Zajímavostí tohoto animáku je také česká stopa, neboť v roce 1961 se výroba seriálu přesunula do Prahy. V utajení na ní pracovali kreslíři ze známého studia Bratři v triku.

Bob a Bobek Bob a Bobek


Duo králíků z klobouku kouzelníka Pokustona patří mezi nejznámější večerníčky, na kterých vyrostlo už několik generací dětí. Bob je ten větší a moudřejší, většinou krotící divoké nápady svého menšího parťáka. Bobek je velmi nápaditý a šikovný a spolu s Bobem se často dostává do prekérních situací, které ne vždy řeší nejlépe. To je také základem komické zápletky celého seriálu. Jejich vztah je na rozdíl od Toma s Jerrym na první dobrou přátelský, ale často se dostávají do vzájemného konfliktu. Většinou se pak do sebe pustí, aby se nakonec udobřili a každý díl tak má šťastný a pozitivní konec. Bob s Bobkem vznikli v rukou českého kreslíře Vladimíra Jiránka a stali se na posledním pražském hokejovém šampionátu v roce 2015 také historicky první dvojicí maskotů na mistrovství světa v hokeji.

Pat a MatPat a Mat


Také tito hrdinové pochází z pera Vladimíra Jiránka a stejně jako Boba a Bobka je dobře známe z Večerníčku. Společně se vždy snaží vyřešit nějaký problém, většinou tím nejhorším možným způsobem. Mají bláznivé nápady, používají nevhodné nástroje, a to je dostává do ještě složitějších situací. Nikdy se však nevzdávají a problém nakonec vždy nějak vyřeší. I přes katastrofy, které si vzájemně způsobí, mají vždy optimistický přístup a na chyby toho druhého reagují bez výčitek. Existují výjimky, kdy například v epizodě Budka je Pat na Mata natolik naštván, že mu strhne čapku a chce po něm hodit kus dřeva. I v takových situacích se ale nakonec rychle udobří a po vyřešení problému následuje ikonické gesto s ohnutými lokty. Seriál tak není jen o humoru, ale nabízí návod k optimistickému přístupu k řešení konfliktů mezi přáteli.

Woody a Buzz Woody a Buzz


Úvodní díl série Příběh hraček byl uveden v roce 1995 a jednalo se o první celovečerní snímek vytvořený kompletně počítačovou animací. Hlavními hrdiny jsou Woody a Buzz Rakeťák a toto nerozlučné přátelství mezi kovbojem a vesmírným superhrdinou by v reálném světě mohlo jen těžko vzniknout. O to víc, když jsou oba jen hračkami, které osud svedl do společného pokoje malého kluka Andyho. Také tito parťáci museli překonat původní neshody, ve kterém hrála hlavní roli žárlivost Woodyho a lehce arogantní projev údajně nové nejoblíbenější hračky malého Andyho v podobě Buzze. Po prvních neshodách je ale spojila společná láska ke svému lidskému parťákovi a v dalších dílech již většinu času strávili bok po boku v řešení dalších nástrah.



Ratchet a ClankRatchet a Clank


Jedna z nejznámějších dvojic v herním světě spojuje intergalaktického hrdinu a robotka, kteří pravidelně vyrážejí na společná dobrodružství. Ratchet je posledním z Lombaxů, kočkovitého druhu pocházejícího z planety Fastoon. Jeho život se změnil ve chvíli, kdy našel malého robota, který havaroval na jeho planetě. Ten se ihned stal jeho parťákem na život a na smrt a v jednotlivých dílech společně bojují proti galaktickým padouchům v čele s Dr. Nefariousem, aby tak zachránili celý vesmír.

Tato série, jejíž první díl byl uveden v roce 2002, má nyní nejnovější pokračování v podobě Ratchet & Clank: Rift Apart. Tento nový herní titul byl uveden před pár dny a je možné si ho vyzkoušet na nových konzolích PlayStation 5.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Šperky