-Komerční sdělení-
Myslíte si, že luxusní restaurace nejsou nic pro vás? Možná vůči nim máte jen zbytečně moc předsudků. Sepsali jsme pro vás 5 důvodů, proč si tento hřích čas od času dopřát. A jako bonus malý přehled etikety, aby vás nic neznervóznilo.
1. Dobré jídlo je nejlepší způsob, jak se rozmazlovat
Co může být pro vaše tělo lepší, než perfektně připravený pokrm vyvážených chutí? Žádný přepálený tuk, žádné náhražky. Vše v nejvyšší kvalitě.2. Užijte si s partnerem mimořádný večer
Pokud chcete čas od času okořenit váš vztah, je večeře v luxusní restauraci to pravé. Noblesní atmosféra, dobré jídlo, sklenka kvalitního vína. Společné chvíle, na které budete s láskou vzpomínat.3. Nechte se hýčkat
V žádné kvalitní restauraci se nesetkáte s nepříjemnou obsluhou, na to dáme krk. Tady moc dobře vědí, že pro zákazníka musí udělat maximum. Užívejte si té milé pozornosti, galantnosti a slušnosti. A také toho, že pro jednou nemusíte večeři připravovat vy.4. Buďte krásná
Berte návštěvu restaurace jako dobrou příležitost obléci si ty nádherné malé večerní šaty, které vám dělají tak krásnou postavu. Váš partner na vás jistě bude moct oči nechat, což prospěje i vašemu sebevědomí.5. Vyzkoušejte něco nového
Ráda poznáváte nové věci? Kde jinde než v dobré restauraci! Věřte, že nikdo nepřipraví kuchařské speciality lépe než profesionál. Vy si pak jen užívejte orchestr chutí a vůní.6. Okuste chuť luxusu
Pokud se návštěvy luxusní restaurace obáváte kvůli finanční stránce věci, vězte, že ne nutně musí ceny dosahovat astronomických částek. A ruku na srdce – pocit luxusu a přepychu nám zkrátka je příjemný.Navíc můžete využít i různých akčních nabídek a slev na internetu. Vsaďte třeba na slevové portály, nabídka je tu opravdu pestrá, ostatně přesvědčte se sama – https://www.zapakatel.cz/cs/praha/kategorie/jidlo.
Etiketa v bodech: |
o Volte společenské oblečení, pánové oblek, dámy malé večerní, případně se o dress code informujte předem. |
o Do restaurace vstupuje nejdříve muž, nejbezpečnější místo u stolu patří ženě (zády ke stěně, s výhledem do prostoru). |
o Látkový ubrousek pokládáme do klína, někdy to za nás udělá i číšník. Při odchodu jen necháváme položený na stole. |
o Pokud je na stole více příborů, používejte vždy ty z vnější strany. Příbor před talířem ponechte na dezert. |
o Útratu platí vždy muž a je pravidlem nechávat alespoň 10% spropitné, a to i v případě, že platíme kartou. |